Avrupa'da DAEŞ operasyonu

- İspanya'da 3, Almanya ve Belçika'da 1'er kişi internette DAEŞ propagandası yapmak suçundan gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da DAEŞ operasyonu

MADRİD (AA) - İspanya'da 3, Almanya ve Belçika'da 1'er zanlının "İnternet üzerinden terör örgütü DAEŞ'in propagandasını yapmak" suçundan gözaltına alındığı bildirildi.

İspanya İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, DAEŞ'e karşı Avrupa'da düzenlenen ortak operasyon kapsamında, Barcelona'da 2 ve Melilla'da 1 olmak üzere İspanya'da 3, Wuppertal (Almanya) ve Brüksel'de (Belçika) 1'er kişinin yakalandığı duyuruldu.

Gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 5 zanlıdan 4'ünün İspanyol, 1'inin de Fas vatandaşı olduğu belirtildi. DAEŞ propagandası yapan şüphelilerin, internet üzerinden facebook gibi sosyal medya alanlarını kullanarak İspanyolca bildiriler, videolar yayınladığı, terörizm için savaş taktikleri verdiği ve genç Müslümanları sempatizan yapmaya çalıştığı ifade edildi.

DAEŞ terör örgütünün internette propagandasını yapan gruplara karşı operasyonların son zamanlarda dikkati çektiği İspanya'da, geçen hafta Madrid ve Valladolid'de yakalanan 1'er kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yorumlar