Avrupa Türk Spor Kulüpleri Birliği kuruluşunu açıkladı

- Avrupa Türk Spor Kulüpleri Birliği Genel Başkanı Arın: "Avrupa’daki Türk sporcuların ve gençlerin güvenebileceği, temsil edilebileceği ve seslerini duyurabileceği bir yapı oluşturduk" - "Bu yapıyla Avrupa’daki Türk sporcuları ve Türk spor kulüplerinin tek çatı altında toplanması hedeflenmiştir"

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Türk Spor Kulüpleri Birliği kuruluşunu açıkladı


MANNHEIM (AA) - Avrupa Türk Spor Kulüpler Birliği (UTSCE), düzenlediği tanıtım toplantısıyla kuruluşunu duyurdu.

Almanya'nın Mannheim kentindeki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına, UTSCE Genel Başkanı Yılmaz İlkay Arın, Genel Sekreter Suat Selçuk, Muhasip Bülent Ocak, Dış İlişkiler Direktörü Hüseyin Baroner, eski dünya şampiyonu Türk boksör Fırat Arslan ve diğer birlik görevlileri katıldı.

Almanya'nın Karlsruhe, Mannheim, Frankfurt, Hamburg, Berlin, Duisburg ve Münih kentlerinde Türk spor kulüpleriyle toplantılar düzenleyen UTSCE’nin yaklaşık 150 kulüple görüştüğü ve yüzden fazla sayıda kulübün birliğe üye olduğu öğrenildi.

Genel Başkan Arın, yaptığı konuşmada, Avrupa’daki Türk vatandaşlarının Avrupa’nın geleceğindeki rolü ve sorumluluğu nedeniyle böyle bir oluşuma ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Aylardır yürütülen projede sona gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arın, "Avrupa’daki Türk sporcuların ve gençlerin güvenebileceği, temsil edilebileceği ve seslerini duyurabileceği bir yapı oluşturduk. Başta Avrupa’daki spor kulüplerimiz olmak üzere çıktığımız bu yolda bizlere destek veren, Almanya ve Türkiye’de görüşmeler yaptığımız federasyon başkanlarımız ve bu projeye inanan, sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Birliğin kuruluş amacına ilişkin bilgi veren Arın, şöyle devam etti:

"Bu yapıyla bugüne kadar ihtiyaç duyulan ama gerçekleşmeyen Avrupa’daki Türk sporcuları ve Türk spor kulüplerinin tek çatı altında toplanması hedeflenmiştir. Bunun neticesinde Avrupa’daki Türk spor camiası ve gençlerimiz karşılaştıkları sorunları bireysel olarak değil kurumsal olarak dile getirecektir."

"İlk olarak Avrupa’daki tüm kulüplerimizi, kulüpler birliğimizin çatısı altına toplayarak, çok büyük bir spor lobi gücü oluşturuyoruz.” diyen Arın, bu birlikteliği ve enerjiyi tüm Avrupa ülkelerine yaymayı ve gençlerin tamamını spora yönlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Arın, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün bu projenin fikir babası olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu projenin fikir babası olan ve bizleri bu yönde cesaretlendiren Metin Külünk Bey başta olmak üzere bize inanan sporcularımıza, bizimle olan kulüplerimize, Almanya ve Türkiye’de bize destek veren tüm kurumlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

- "Avrupa'nın geleceğinin Türkiye'de olduğuna inanan biriyim"

Metin Külünk ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öncelikle İlkay Bey'e teşekkür ediyorum. Bugün tanıtım toplantısı yapılan Avrupa Türk Spor Kulüpleri Birliği'nin Avrupa'ya, Avrupalı Türklere, Avrupalı sporcularımıza, gençlerimize, Türkiye ve Türk toplumuna hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bir grup Avrupalı Türk’ün, Avrupa'nın, Avrupalı Türklerin ve Avrupalı sporcuların geleceği için maddi ve manevi çaba göstermesinin önemli olduğunu vurgulayan Külünk, şunları kaydetti:

"Bu konuda kendilerine saygı duyuyor, şapka çıkarıyorum. Bu birlik altında buluşan bir araya gelen arkadaşlarımızın hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Ben zaten Avrupalı olan, Avrupalı Türk toplumunun 3. ve 4. neslinin Avrupa'nın geleceği olduğuna, Avrupa’nın geleceğinin Türkiye’de olduğuna inanan biriyim. Bu çatı kuruluş tüm Avrupa'ya hizmet etmelidir. Şahsımı anarak teşekkür ettikleri için asıl ben kendilerine teşekkür ederim."

Yorumlar