Avrupa Parlamentosunda terör örgütü sergisi

- AB Bakanı Çelik: - "Terör örgütü propagandası yapan bir sergi açılması, insanlığa karşı suç işleyen bir örgüte AP binasında yer açılması anlamına gelir" - "Bir yerde PKK-PYD sergisine izin verilmesi DAEŞ propagandası yapılmasından farksızdır"

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Parlamentosunda terör örgütü sergisi

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosunda (AP) terör örgütü PKK ve Suriye'deki uzantısı PYD üyesi teröristlere yönelik fotoğraf sergisi açılmasına tepki göstererek, "Terör örgütü propagandası yapan bir sergi açılması, insanlığa karşı suç işleyen bir örgüte AP binasında yer açılması anlamına gelir." ifadesini kullandı.

Bakan Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AP'de bazı milletvekillerinin girişimiyle açılan sergide terör örgütü PKK-PYD propagandası yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Evrensel değerleri savunması gereken AP'nin herşeyden önce teröre karşı en kararlı, en net duruşun sergilendiği yer olması gerektiğine vurgu yapan Çelik, "Terör örgütü propagandası yapan bir sergi açılması, insanlığa karşı suç işleyen bir örgüte AP binasında yer açılması anlamına gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, terör propagandası yapılan bir sergi açılmasının, evrensel değerlere olduğu kadar Avrupa Birliği'nin temsil ettiği değerlere de karşı olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

"Bir yerde PKK-PYD sergisine izin verilmesi DAEŞ propagandası yapılmasından farksızdır. AP'nin masum insanları katleden terör örgütlerinin propagandasını yapan bu tip etkinliklere izin vermemesi gerekir. AP'nin AB değerlerine de karşı olan bu oluşumlara karşı kararlı bir duruş sergilemesini bekliyoruz."


Yorumlar