Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Londra'da

- Schulz, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde, İngiltere Başbakanı May ve Londra Belediye Başkanı Sadık Han ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Londra'da

LONDRA (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, İngiltere'yi ziyareti kapsamında başkent Londra'da Başbakan Theresa May ve Londra Belediye Başkanı Sadık Han ile bir araya geldi.

Schulz'un, May ile Başbakanlık binasında yaptığı görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşmeye ilişkin Schulz'un ofisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, ikilinin toplantıda, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) kararını ele aldığı kaydedildi.

Açıklamada Schulz'un, "Başbakan May ile iyi bir ilk görüşme yaptık. Avrupa Parlamentosu'nun yapıcı ve sorumluluk sahibi bir ortak olacağının teminatını verdim." sözüne yer verildi.

Açıklamaya göre, Londra Belediye Başkanı Sadık Han ile belediye binasındaki görüşen Schulz, "Sadık Han ile harika bir ilk görüşme gerçekleştirdik. Birlikte çalışacağımız çok daha fazla fırsat olacağı kesin." ifadesini kullandı.

Sadık Han da, resmi Twitter hesabından yazdığı mesajda, şunları kaydetti:

"AP Başkanı Martin Schulz ile iyi bir görüşme gerçekleştirdik. Londra'nın tüm dünya genelinden yeteneğe, fikirlere ve insanlara açık olduğundan emin olmak için çalışmaya devam edeceğim."

Londra'daki temaslarına yarın da devam edecek olan Martin Schulz'un, İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn ile görüşmesi bekleniyor.

Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da yapılan AB referandumunda halkın yüzde 52'si AB'den çıkış yönünde oy kullanmıştı.

Yorumlar