Avrupa Konseyi heyeti Edirne'de

- Heyet, Geri Gönderme Merkezinde incelemelerde bulundu - Avrupa Konseyi Göç ve Mülteciler Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Bocek: - "Türkiye'de binlerce, milyonlarca sığınmacı var. Çok zor bir durum. Bununla baş etmek gerçekten çok zor. Eminim ki Türk yetkililer ciddi bir çaba harcıyor bu durumla başa çıkmak için" - "Edirne Geri Gönderme Merkezi zaten göçmenler için yapıldı. Oradaki merkezlerde şartlar farklıydı. Orada sığınak ve barınaklar vardı"

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Konseyi heyeti Edirne'de

EDİRNE (AA) - Avrupa Konseyi Göç ve Mülteciler Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Büyükelçi Tomas Bocek ve beraberindeki heyet, Edirne Geri Gönderme Merkezinde incelemelerde bulundu.

Büyükelçi Bocek, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, heyet olarak geldikleri merkezde insan hakları ihlalinin olup olmadığını araştırdıklarını belirtti.

Türkiye'de milyonlarca mülteci olduğunu ifade eden Bocek, ''Türkiye'de binlerce, milyonlarca sığınmacı var. Çok zor bir durum. Bununla baş etmek gerçekten çok zor. Eminim ki Türk yetkililer ciddi bir çaba harcıyor bu durumla başa çıkmak için. Her alanda olduğu gibi iyileştirilecek noktalar da var. Biz de onun için buradayız. Ne katkı yapabiliriz onu araştırıyoruz." diye konuştu.

Bocek, Türkiye'deki geri gönderme merkezlerinde inceleme yaptıktan sonra rapor hazırlayacağını bildirdi.

Bir gazetecinin ''Macaristan, Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerindeki sığınmacıların durumlarını ve insan hakları ihlali olup olmadığını incelediniz mi?'' sorusuna Bocek, "Martta Yunanistan ve Makedonya'daki kampları gördüm. Her yerde burada olduğu gibi sorunlar var. Ben de onun için buradayım. Mevcut insanlık dramını azaltmak ve şartları düzeltmek için." yanıtını verdi.

Tomas Bocek, ''Yunanistan, Makedonya'daki sığınma merkezleri Türkiye'deki gibi konforlu ve güzel mi?" sorusuna ise çok farklı ülkelerde farklı imkanların bulunduğunu söyledi.

Edirne Geri Gönderme Merkezi'nin çok farklı bir yer olduğunu anlatan Bocek, ''Edirne Geri Gönderme Merkezi'nin yapılış amacı zaten göçmenler için. Oradaki şartlar farklıydı. Orada sığınak ve barınaklar vardı. Burada şu an o kadar sayıda zaten mülteci yok." ifadelerini kullandı.



Yorumlar