Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sefcovic Özbekistan'da

- Sefcovic, Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sefcovic Özbekistan'da

TAŞKENT (AA) - Avrupa Komisyonu Enerji Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Taşkent'te açılan Petrol-Gaz 20. Uluslararası Fuarı çerçevesinde düzenlenen "Özbekistan'ın Petrol-Gaz Sektörü Teknoloji, Yatırım ve Kalkınma" konulu konferansa katılmak üzere ülkeye gelen Sefcovic, Kamilov ile yaptığı görüşmede, taraflar arasında çeşitli alanlardaki ilişkilerin durumu ve bu ilişkilerin derinleştirilmesi perspektiflerini ele aldı.

Görüşmede, Taşkent'te düzenlenen Özbekistan Petrol-Gazı 20. Uluslararası Konferansı'na Avrupa Birliği'nin üst düzey yöneticisinin katılmasının Özbekistan ile Avrupa Birliği arasındaki karşılıklı işbirliğinin genişletilmesinden her iki tarafın da menfaatine olduğu kaydedildi.

Görüşme sırasında, Avrupa Birliği'nin Orta Asya'da yeni ortaklık stratejisi çerçevesinde programı ve projelerinin hayata geçirilmesi meseleleri üzerinde duruldu. Görüşmede, Büyükelçisi Yuriy Shterk da hazır bulundu.

Sefcovic, bugün Taşkent'te düzenlenen "Özbekistan'ın Petrol-Gaz Sektörü Teknoloji, Yatırım ve Kalkınma" konulu konferansta yaptığı konuşmada, AB'nin yakıt-enerji sektöründe gerçekleştirilecek ortak projeler için Özbekistan'a mali yardım sağlayabileceğini belirtmişti.

Yorumlar