Avro Bölgesi’nde mayıs PMI, düşük büyümeye işaret etti

- Avro Bölgesi’de beklentilerin altında kalan mayıs ayı öncü PMI verisi, bölgede düşük büyümeye işaret etti - Markit Economics Baş Ekonomisti Williamson: - "PMI verisi, ikinci çeyrekte yalnızca yüzde 0,3’lük büyümeye işaret ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Avro Bölgesi’nde mayıs PMI, düşük büyümeye işaret etti
FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi’nde öncü bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), mayıs ayında son 16 ayın en düşük seviyesi olan 52,9 puana geriledi.

Merkezi Londra'da bulunan ekonomi araştırma kuruluşu Markit Economics tarafından yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi öncü bileşik PMI, nisan ayında 53 iken mayıs ayında 52,9’a düştü.

Son 16 ayın en düşük seviyesine gerileyen söz konusu veri, 53,2 puan olan piyasa beklentisinin de altında kaldı.

Avro Bölgesi’nde mayıs ayı öncü imalat sanayi PMI verisi 51,9 beklentisine karşın 51,5 puan ve hizmet sektörü PMI verisi de 53,2’lik beklentinin hafif altında 53,1 puan seviyesinde gerçekleşti.

Markit Economics Baş Ekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin açıklamasında, "Mayıs ayı için hayal kırıklığı olan öncü PMI verisi, ilk çeyrekteki sağlam ekonomik büyüme hızının geçici olduğuna ilişkin kanıt ekledi. PMI verisi, ikinci çeyrekte yalnızca yüzde 0,3’lük büyümeye işaret ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da mayıs ayı öncü bileşik PMI 54,7 puana, hizmet sektörü PMI ise 55,2 puana ve imalat sanayi PMI verisi de 52,4 puana yükseldi.

PMI verisi, Avro Bölgesi ekonomisinin durumuna ve büyümeye ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Yorumlar