Avro Bölgesinde mayıs PMI, 0,3 büyümeye işaret etti

-Avro Bölgesinin mayıs ayı nihai PMI verisi, daha önce açıklanan 52,9 puandan 53,1 puana yükseltildi -Markit Başekonomisti Williamson: -"Nihai PMI, Avro Bölgesinde ikinci çeyrekte yüzde 0,3'lük büyümeye işaret etti"

Google Haberlere Abone ol
Avro Bölgesinde mayıs PMI, 0,3 büyümeye işaret etti

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesinde, Bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), mayıs ayında daha önce açıklanan 52,9 puandan 53,1 puana revize edildi.

Merkezi Londra'da bulunan ekonomi araştırma kuruluşu Markit Economics tarafından yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi nihai bileşik PMI, nisan ayında 53 iken mayısta 53,1’e yükseldi.

Daha önce 23 Mayıs’ta yayımlanan öncü veri, 52,9 olarak açıklanmıştı. Piyasaların ve ekonomistlerin yakından izlediği PMI verisine ilişkin beklenti, 52,9 puan düzeyindeydi.

Bu arada Avro Bölgesinde nihai hizmet sektörü PMI verisi de 53,1 puandan 53,3 puana revize edildi.

-"PMI, 2. çeyrekte yüzde 0,3’lük büyümeye işaret ediyor"

Markit Başekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin açıklamasında, "Nihai PMI verisi, öncü veriden biraz daha iyi geldi ancak yine de düşük vitesten çıkamayan bir Avro Bölgesi ekonomisine işaret etti.“ değerlendirmesini yaptı.

Williamson, söz konusu verinin Avro Bölgesinde ikinci çeyrekte yüzde 0,3'lük büyümeye işaret ettiğini belirterek, bunun da yılın başında görülen büyüme atağının kısa ömürlü olacağını düşündürdüğüne dikkati çekti.

Öte yandan, Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da nihai bileşik PMI nisanda gördüğü 54,7 puandan mayıs ayında 54,5 puana gerilerken, hizmet sektörü PMI ise 55,2 puanla değişiklik göstermedi.

PMI verisi, Avro Bölgesi ekonomisinin durumuna ve bölgedeki büyüme beklentilerine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Yorumlar