Avro Bölgesinde imalatın hızı yavaşladı

-Avro Bölgesinin ağustos ayı nihai imalat sanayi PMI verisi, 52 puandan 51,7'ye geriledi

Google Haberlere Abone ol
Avro Bölgesinde imalatın hızı yavaşladı

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesinde, imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), ağustos ayında 51,7 puana gerileyerek son 3 ayın en düşük seviyesine indi.

Ekonomi araştırma kuruluşu IHS Markit Economics tarafından yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi nihai imalat sanayi PMI, temmuz ayında 52 iken ağustosta 51,7 puana indi.

Böylece söz konusu veri, son 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ağustos ayına ilişkin yayımlanan öncü veri 51,8 puan düzeyindeydi.

Avro Bölgesi ekonomisinin durumuna ve bölgedeki büyüme dinamiklerine ilişkin önemli gösterge olarak kabul edilen imalat sanayi PMI verisi, 51,8 olan piyasa beklentisinin de hafif altında gerçekleşti.

Markit Başekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin açıklamasında, "Avro Bölgesi üreticileri, büyümenin gelecek aylarda daha da yavaşlayacağına dair işaretlerle ağustosta bocalayan bir performans bildirdi." ifadelerini kullandı.

Williamson,Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma (Brexit) kararının etkisine ilişkin bazı emareler bulunduğuna ve yeni sipariş artışının bir veya bir buçuk yılın en düşük seviyesine inmesiyle büyümenin eylül ayında daha da zayıflayabileceğine dikkati çekti.

Yorumlar