Avro Bölgesinde haziran imalat PMI, 6 ayın yükseğinde

-Avro Bölgesinin haziran ayı nihai imalat sanayi PMI verisi son 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı -Markit Başekonomisti Williamson: -"Veriler, Brexit kararından önce toplandığı için bunun PMI verisine etkisi henüz görülmüyor”

Google Haberlere Abone ol
Avro Bölgesinde haziran imalat PMI, 6 ayın yükseğinde

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesinde, imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), haziran ayında 52,8 puanla 6 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Ekonomi araştırma kuruluşu Markit Economics tarafından yayımlanan ve İngiltere’deki referandum öncesi toplanan verilere göre, Avro Bölgesi nihai imalat sanayi PMI, mayıs ayında 51,5 iken haziranda 52,8’e yükseldi. Bu, son 6 ayın en yüksek seviyesi oldu.

Ayrıca daha önce haziran ayına ilişkin yayımlanan 52,6 puan düzeyindeki öncü veri, 52,8 puana revize edildi.

Verideki artışa Almanya ve Avusturya'da yeniden başlayan ekonomik canlanma öncülük etti. İtalya, İspanya ve İrlanda'daki yükselişler de hız kazandı ancak Hollanda'da yavaşladı. Bu arada Fransa daralma sinyali veren tek ülke oldu.

-"Avro Bölgesi üreticileri, yıl başından bu yana en güçlü büyümelerini gerçekleştirdi"

Markit Başekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin açıklamasında, "Avro Bölgesi üreticileri bu yılın başından bu yana en güçlü büyümelerini haziran ayında gerçekleştirdi. Üretim hızındaki artış, fabrika çıktısının ikinci çeyrekte ılımlı büyümeye yardımcı olacak yıllık yüzde eksi 2'ye yakın bir hızda genişlediğine işaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Verilerin Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliğinden ayrılma (Brexit) kararının çıktığı referandum öncesinde toplandığını dile getiren Williamson, bu yüzden Brexit'in PMI verisine herhangi bir etkisinin henüz görülemeyeceğini belirtti.

PMI verisi, Avro Bölgesi ekonomisinin durumuna ve bölgedeki büyüme dinamiklerine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Yorumlar