Avro Bölgesi’nde genişlemeci para politikası şu an uygun

- ECB Başkanı Weidmann: -"Bastırılmış enflasyon beklentileri göz önüne alındığında bir genişlemeci para politikası Avro Bölgesi’nde şu anda uygun" -"Mevcut para politikası, daha fazla gevşemeyi gerektirmiyor"

Google Haberlere Abone ol
Avro Bölgesi’nde genişlemeci para politikası şu an uygun

FRANKFURT (AA) - Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, Avro Bölgesi’nde genişlemeci para politikasının şu anda uygun olduğunu ve mevcut para politikasının daha fazla gevşemeyi gerektirmediğini bildirdi.

Weidmann, Frankfurt’ta düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, genel olarak Avro Bölgesi'nde ekonominin yalnızca yavaş bir hızda büyümeye devam ettiğini ifade etti.

Kapasite kullanımı ve iş gücü piyasasındaki göstergelerin Avro Bölgesi'ndeki diğer ülkelere oranla Almanya’da daha iyi olduğunu dile getiren Weidmann, ancak bununla birlikte Almanya’daki ekonomik gelişmelerin de Avro Bölgesi’ndeki gelişmelere benzer olduğunu kaydetti.

Bastırılmış enflasyon beklentileri göz önüne alındığında bir genişleyici para politikasının Avro Bölgesi’nde şu anda uygun olduğunu belirten Weidmann, "Vurgulamak istediğim bir şey var. Fiyat istikrarı tanımımız, hedeflenen enflasyon oranının orta vadede başarılmasını gerektiriyor. Bu bize, benimsenen para politikası tedbirlerinin fiyatlar üzerinde etkilerini göstermelerini beklemek için yeterli zamanı veriyor." ifadelerini kullandı.

Weidmann ayrıca, mevcut para politikasının daha fazla gevşemeyi gerektirmediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar