Automechanika Fuarı Frankfurt’ta başladı

-Frankfurt'ta düzenlenen fuara, 76 ülkeden 4 bin 820 firma katılıyor -Türkiye’den 264 firmanın katılacağı fuarda TAYSAD da Türkiye pazarı ile ilgili toplantı gerçekleştirecek

Google Haberlere Abone ol
Automechanika Fuarı Frankfurt’ta başladı

FRANKFURT (AA) - Uluslararası Otomotiv Yedek Parça ve Aksesuarlar Fuarı (Automechanika), Frankfurt'ta kapılarını açtı.

Fuar bu yıl katılımcılar açısından önemli bir büyüme kaydetti. Messe Frankfurt tarafından düzenlenen fuarda, 305 dönümlük alanda 76 ülkeden 4 bin 820 katılımcı firma, otomotiv sektörüne ilişkin yedek parça ve aksesuarları alanında en yeni ürün ve hizmetlerini sergiliyor. Fuara, bu yıl Türkiye'den 264 firma katıldı.

Dünyanın en büyük otomotiv yedek parça fuarı olarak kabul edilen Automechanika, yedek parça, araç sistemleri, tamirhane ekipmanları, kaporta ve boya, araç yıkama ile otomotiv alanındaki en son yenilikleri ön plana çıkarıyor. Fuarda otomobil yedek parçalarının yanı sıra son trend aksesuar ürünleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun, konuya ilişkin açıklamasında Automechanika'nın rekor katılımla büyümeye devam ettiğini ifade etti. Braun, motorlu taşıtlar, perakende ticaret ve atölye sanayi alanında çalışan müşterilerin çoğunun, yeni iş ürünleri ve alanlarıyla fuarda yerini alacağını sözlerine ekledi.


-TAYSAD basın toplantısı düzenleyecek


Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Üyeleri ise 14 Eylül'de fuar kapsamında bir basın toplantısı düzenleyecek.

Toplantıda, 15 Temmuz’da Türkiye’de yaşanan darbe girişimi sonrasında Türk ekonomisi ve Türk otomotiv sektörünün son durumu aktarılacak ve yılın kalan kısmı için sektörün çizdiği yol haritası hakkında bilgi verilecek. Ayrıca otomotiv sektörüne ait 2016’nın ilk 8 aylık ihracat rakamlarının açıklanacağı toplantıda, en fazla ihracat yapılan ülkeler ve bu ülkeler içerisinde Almanya’nın payı ve Türk otomotiv sektörünün Avrupa ve Almanya temasları aktarılacak.

İlk olarak 1971 yılında düzenlenen ve her 2 yılda bir gerçekleştirilen fuar, 17 Eylül'de sona erecek.

Yorumlar