AutoBest Başkanı Tofaş'ı ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Tofaş'ın kompakt sedan modeli Fiat Egea'yı Avrupa'da "2016'nın En İyi Otomobili" ödülüne layık gören AutoBest'in Jüri Başkanı Dan Vardie...

Google Haberlere Abone ol
AutoBest Başkanı Tofaş'ı ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Tofaş'ın kompakt sedan modeli Fiat Egea'yı Avrupa'da "2016'nın En İyi Otomobili" ödülüne layık gören AutoBest'in Jüri Başkanı Dan Vardie, şirketin Bursa'daki fabrikasını ziyaret etti.

Tofaş açıklamasına göre, AutoBest tarafından 2016'da "Yılın En İyi Otomobili" seçilen Fiat Egea'nın geliştirilip üretildiği Tofaş Fabrikasını ziyaret eden Dan Vardie, çalışanlarla bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tofaş Üst Yöneticisi Cengiz Eroldu, Autobest Ödülü almanın kolay olmadığını vurgulayarak, bu ödül için tasarım, konfor, kullanım maliyeti, çok amaçlılık, ikinci el değeri, kullanılabilirlik, fiyat, servis ve yedek parça dağıtım ağı gibi farklı kriterlerin değerlendirildiğini ifade etti.

Egea'nın tüm bu kriterleri karşıladığına dikkati çeken Eroldu, şunları kaydetti:

"Fabrikamızı ziyaret eden tüm jüri üyeleri, bu teknolojinin ve makinelerin her yerde olabileceğini, ama böylesine iddialı ve inanmış çalışanları gördükleri için çok etkilendiklerini bizzat dile getirdi. Fiat Egea'nın Avrupa'nın En İyi Otomobili Ödülünü kazanmasında bunun çok etkili olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. 1995 yılında Tempra ile Türkiye'den dünyaya ilk büyük ölçekli otomobil ihracatını yapan Tofaş'ın, bugün Avrupa'nın en iyi otomobilini üretiyor olması bir tesadüf değil."

Eroldu, yıllardır özveriyle planlı bir şekilde çalıştıklarını belirterek, 90'lı yıllardan itibaren Ar-Ge'ye yatırım yaptıklarını, şimdi ise bu yatırımların meyvesini aldıklarını dile getirdi.

AutoBest Jüri Başkanı Dan Vardie ise Yeni Fiat Egea ailesinin bir "makul fiyatlı otomobil" stratejisiyle değil, "bütçeye yönelik harika bir otomobil" anlayışıyla tasarlandığını kaydederek, "Sonuç ise ortalama bir Avrupa müşterisi tarafından ihtiyaç duyulan tasarım, motor, hissedilen kalite, konfor, çok yönlülük gibi tüm içeriklerle göze çarpan bir ürün oldu. Egea artık, Fiat markasının fonksiyonel ürün gamının ve 'paranın karşılığı' vaadinin yeni ifadesi konumunda." değerlendirmelerini yaptı.

Tofaş çalışanlarına yönelik de görüşlerini paylaşan Vardie şunları ifade etti:

"Bu başarı, Almanya, İtalya, Fransa gibi yerleşik sanayi ülkeleriyle rekabet ederek, her şeyi Avrupa'nın en yüksek standardına çıkarma çabalarınızın sonucudur. Türkiye'yi ve Tofaş'ı kutluyoruz çünkü Avrupa'nın 'Satın Alınacak En İyi Otomobili'ni siz üretiyorsunuz. Ulaştığınız üretim yetkinliğinizle fabrikanızı Türkiye otomotiv endüstrisinin en yüksek seviyesine yerleştirdiniz. Hepiniz, meydana getirdiğiniz bu olağanüstü sonuçla gurur duyabilirsiniz."


Yorumlar