Atlasglobal’den Arnavut öğrencilere burs desteği

- Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy: - "Bu tür eğitim faaliyetlerinin (burs desteği) cemaat ya da terör örgütleri olmadan devlet eliyle de yapılabileceği gösteriliyor" - "Yatırım yaptığımız ülkelerde sosyal sorumluluk kapsamında eğitim faaliyetleri sunmaya devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Atlasglobal’den Arnavut öğrencilere burs desteği

İSTANBUL (AA) - Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Arnavut öğrencilere verecekleri burs desteğine ilişkin, "Bu tür eğitim faaliyetlerinin, cemaat ya da terör örgütleri olmadan devlet eliyle de yapılabileceği gösteriliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Atlasglobal Havayolları, yurt dışı büyümesine stratejik noktalarla devam ederken, Türkiye’de ve globalde sosyal sorumluluk projeleriyle de fayda vermeye devam ediyor.

Atlasglobal, Arnavutluk ve Türk hükümetlerinin iş birliği kapsamında Arnavutluk'tan gelen 45 öğrencinin İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki (İTÜ) öğretimleri için burs verecek. Öğrencilerin eğitim masrafları üniversite öğretimleri boyunca Atlasglobal tarafından karşılanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Arnavutluk’un çeşitli şehir ve liselerinden gelen başarılı öğrencilerin iki ülke arasında köprü oluşturacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Atlasglobal olarak, global arenada büyüme trendimizi sürdürürken, uçtuğumuz ve uçmayı planladığımız noktalara yatırımlarımız sürüyor. Aynı zamanda bu noktalarda topluma fayda sağlamak adına sosyal sorumluluk projeleri de yürütüyoruz. Bizim Arnavutluk-Tiran seferlerimiz kısa sürede başlayacak. Arnavutluk gelecek vaat eden, dokunulmamış yeni açılan bir pazar. Türk-Arnavutluk ticari ilişkileri çerçevesinde de milyarlarca dolarlık yatırım planlanıyor. Bu yatırımların başarılı ve sürdürülebilir olması için istihdam büyük önem taşıyor. Bilgili ve kalifiye elemanlar sayesinde yatırımlar başarılı olacak. Burada bulunan öğrencilerimiz bu ticari ilişkilerin mihenk taşları olacak. Başarılı öğrencilerimizi de Amerika’ya MBA’ye göndererek öğretim hayatlarına tüm gerekli katkıları yapmayı planlıyoruz. Arnavut-Türk hükümetlerinin iş birliği kapsamında Atlasglobal tarafından sağlanan bu burs programı sadece bir sosyal sorumluluk değil, ikili ticari ilişkiler ve yatırımların başarısı için büyük bir istihdam yatırımıdır.”

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) çeşitli ülkelerdeki eğitim faaliyetlerini anımsatan Ersoy, alternatif eğitimlerin sunularak oluşan eğitim açığının kapatılabileceğini kaydetti.

Ersoy, 45 öğrenciye sağlayacakları burs desteğine işaret ederek, bu tür eğitim faaliyetlerinin cemaat ya da terör örgütleri olmadan devlet eliyle de yapılabileceğinin gösterildiğini anlattı.

Yatırım yaptıkları ülkelerde sosyal sorumluluk kapsamında eğitim faaliyetlerini sunmaya devam edeceklerini aktaran Ersoy, ayrıca Atlasglobal'in Tiran uçuşlarının başlamasıyla burs verilen öğrencilere ailelerini ziyaret etmeleri için özel bilet imkanının da sağlanacağını bildirdi.


Yorumlar