Atık orkestrasıyla Çevre Günü'nü kutladılar

- Muğla'da, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, teneke, gazoz kapağı, kova, pet ve cam şişe gibi malzemelerden oluşturulan atık orkestrasında çocuklar, eğiticiler eşliğinde ritim yaptı

Google Haberlere Abone ol
Atık orkestrasıyla Çevre Günü'nü kutladılar
MUĞLA (AA) - Muğla'da, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, teneke, gazoz kapağı, kova, pet ve cam şişe gibi malzemelerden oluşturulan atık orkestrasında çocuklar, eğiticiler eşliğinde ritim tuttu.

Muğla Büyükşehir Belediyesince "Çevre Dostu Muğla" sloganıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında atık orkestrası gösterisi, branda boyama, canlı heykel gösterimi yapıldı.

Çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla canlı heykel gösterisi ile başlayan programda, fide dağıtımı, oyunlar ve dans gösterisi gerçekleştirildi, fotoğraf standı kuruldu.

Çocukların da katıldığı atık orkestrası, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan müzik aletleri ile ritim tuttu. Orkestranın gösterisi, vatandaşlardan da büyük beğeni topladı.

Etkinlikler kapsamında çevre ve doğa temizliğine dikkat çekmek için trafiğe kapatılan sınırsızlık meydanında ise yaklaşık 150 metre uzunluğundaki branda üzerine çocuklar ve vatandaşlar çizimi yapılan doğa resimlerini boyadı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Aylin Giray, Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Muğla ve ilçelerinde çocukların da dahil olduğu programlar düzenlediklerini söyledi.

Menteşe ilçesinde çocukların ve ailelerin katılımıyla branda üzerine boyama yaptıklarını belirten Giray, "Temiz bir çevre için ben de varım sloganı ile Muğla'mızı rengarenk hale getirdik" dedi.

Yorumlar