Atık kağıtlarla romanındaki kahramanları yaptı

- Gaziantep'te lise öğrencisi Urfalıoğlu, çevre bilinci oluşturmak amacıyla atık kitap ve gazete kağıtlarından, yazdığı romandaki kahramanların üç boyutlu hallerini yaptı - Lise 3. sınıf öğrencisi Urfalıoğlu: - "Yaptığımız her şey çöpe atılan kağıtlar, gazete ve kitaplardan. Bunları insanlarda çevre bilinci oluşturmak için yapıyorum. Yaptığım eserleri görenler benim yaptığıma inanmıyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Atık kağıtlarla romanındaki kahramanları yaptı

GAZİANTEP (AA) - ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'te 17 yaşındaki lise öğrencisi, çevre bilinci oluşturmak amacıyla atık kitap ve gazete kağıtlarından, yazdığı romanın kahramanlarının üç boyutlu hallerini yaptı.

Kitaplara olan düşkünlüğü dolayısıyla parçalanmış kitap ve gazetelerin çöpe gitmesine gönlü elvermeyen lise öğrencisi Mehmet Ali Urfalıoğlu, topladığı atık kitapları değerlendirerek farklı bir çalışmaya imza attı.

Çevre konusuna dikkati çekmeyi ve insanlarda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Urfalıoğlu, kullanılamaz durumdaki kitap ve gazete kağıtlarından üç boyutlu karakterler oluşturdu.

Urfalıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sanat Merkezinde yaptığı eserleri, Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezinde sergiliyor.

Urfalıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atılmış kitap, gazete ve kağıtları görünce dayanamayarak onları topladığını anlattı.

Biriken bu kağıtları değerlendirmeye karar verdiğini söyleyen Urfalıoğlu, "Kimi yerleri yırtılmış, okunamayacak durumda olsa da onları atmaya kıyamadım. Sonra bunlarla ne yapabilirim diye düşünürken, farkındalık oluşturmak için bu kitaplarla bir şeyler yapmaya karar verdim. Yazmakta olduğum kitabın karakterlerini üç boyutlu bir hale getirmeyi düşündüm." dedi.

Karakterlerin yapımında farklı materyaller kullandığını aktaran Urfalıoğlu, çeşitli malzemelerle iskeletini oluşturduğu karakterleri kağıtlarla kaplayarak yeni bir çalışma ortaya çıkardığını ifade etti.

Yazdığı kitabın karakterlerini yaparken her kullandığı malzemenin atık olmasına özen gösterdiğini belirten Urfalıoğlu, "Çamaşır teliyle iskelet yapıyoruz, üstüne kağıt ve peçeteyle biraz kas sistemi, üstüne tekrar boyadığımız kağıtla kıyafetlerini yapıyorum. Yaptığımız her şey çöpe atılan kağıtlar, gazete ve kitaplardan. Bunları insanlarda çevre bilinci oluşturmak için yapıyorum. Yaptığım eserleri görenler benim yaptığıma inanmıyorlar." diye konuştu.

- "Hayal dünyası çok geniş bir çocuk"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi eğitmeni Gülçin Sökücü de Urfalıoğlu'nun bir yakınının tavsiyesiyle merkeze geldiğini anlattı.

İlk olarak Urfalıoğlu'nun yaptığı karakterleri gördüğünde şaşırdığını anlatan Sökücü, şunları söyledi:

"Getirdiği bebekler çok güzeldi. Çünkü hazır objeleri kullanmıyordu. Tamamen eski, güncelliğini yitirmiş gazete, ansiklopedi parçaları ve çamaşır tellerinden yapmıştı. Çok farklı, ilginç çalışmalardı. Hayal dünyası çok geniş bir çocuk. Kostüm tasarımıyla ilgileniyor ve bu bölümü okumak istediğini söylemişti. Ayrıca, kitap yazıyor. Farklı bir yanı var, biz de bunu çıkarmak istedik."

Urfalıoğlu'nun yaptığı karakterlerin çocukların da ilgisini çektiğini dile getiren Sökücü, "Çocukların bir gazete kağıdından neler yapılabileceğini görüyor. Hazır objeler kullanılmadan da bir şey yapılabildiğini görüyorlar. En önemlisi de geri dönüşümün ne kadar önemli olduğuna şahit oluyorlar. Umarım bu sayede çevre bilinci de kuvvetlenir." dedi.

Yorumlar