Atatürk'ün Tokat'a gelişinin 98. yıl dönümü

TOKAT (AA) - Atatürk'ün Tokat'a gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Cevdet Can, Garnizon Komutanı...

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'ün Tokat'a gelişinin 98. yıl dönümü

TOKAT (AA) - Atatürk'ün Tokat'a gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Cevdet Can, Garnizon Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Belediye Başkanı Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nın hazırlık çalışmalarının yoğun bir şekilde yürütüldüğü Amasya, Sivas ve Erzurum üçgeninde yer alan Tokat'ın önemli bir geçiş yolu olduğunu belirtti.

Eroğlu, "Mustafa Kemal Paşa, Kurtuluş Savaşı'nın hazırlıklarını yürütürken, toplam 3 kez bu ilimize gelmiş ve büyük ilgi ve destek görmüştür. Bunu, daha sonraları çeşitli vesilelerle dile getirmiştir. Tokat ve çevresindeki çalışmaları, bölge halkının Atatürk'e verdiği destek, ölüm kalım savaşının başarılmasında çok önemli bir rol oynamıştır." dedi.

Bu ziyaretlerde Tokat halkının büyük özveriler ortaya koyarak, milli mücadeleye sonuna kadar destek verdiğini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Osmanlı'nın mücadele ettiği her cephede Tokatlı şehitlerimizin aziz bedenleri yatmaktadır. 7'den 70'e topyekün bu mücadeleye girişen Tokat halkı, günümüze kadar gelen ağıtlara ilham olmuş 15 yaşındaki evlatlarını da vatan uğruna cepheye yollamıştır. Onbeşliler milli mücadelenin esasını, ruhu anlamak için en kıymetli örneklerdendir. Tokat'ın 15-16 yaşındaki evlatları birlik halinde bu topraklara canını adamıştır. Bizler Tokatlı olarak devletimizin ve milletimizin bağımsızlığı, geçmişimizden gelen özgürlük ateşinin kararmaması için verilen mücadeleye büyük katkılar sağlamış olmaktan gurur duyuyoruz."

Konuşmanın ardından öğrenciler çeşitli şiirler okundu.t

Yorumlar