Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü

- Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşınan İstiklal Yolu'nun Kastamonu-İnebolu bölümünde bu yıl 10'uncusu düzenlenen yürüyüş başladı

Google Haberlere Abone ol
Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü

KASTAMONU (AA) - Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşınan İstiklal Yolu'nun Kastamonu-İnebolu bölümünde düzenlenen "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü"ü başladı.

Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü" öncesi İnebolu Türk Ocağı binası önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Vali Şehmus Günaydın, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı'nda ülkenin her tarafında Türk milletinin bir yekvücut halinde işgale karşı koyduğunu söyledi.

Milli Mücadele yıllarında deniz yoluyla İnebolu'ya gelen silah ve cephaneyi Ankara'ya ulaştırmanın o zamanki koşullarda son derece zor olduğuna dikkati çeken Günaydın, şöyle konuştu:

"Tabii ki koşullar zordu fakat bu milletin azmi ve kararlılığı her türlü zorluğu yenecek güçteydi. Buradan 340 kilometre boyunca silahları ve cephaneyi o günkü koşullarda Ankara'ya ulaştırmak, o hava koşullarında, coğrafi koşullarda, iklim koşullarında son derece zordu ama milletimiz bu zorlukları aşarak yaşlısıyla genciyle, şehit Şerife Bacısı, Halime Çavuşu, Kadı Salih Reisi, çocuklarıyla bu zorluğu, bu güçlüğü yendi."

Günaydın, yürüyüşe katılmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelenlere teşekkür etti.

İnebolu Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy da Anadolu'yu saran işgallere karşı başlatılan İstiklal Mücadele'sini destekleyen tek lojistik hattın, İnebolu'dan başlayıp Kastamonu üzerinden Ankara'ya kadar uzanan İstiklal Yolu olduğunu anlattı.

Törenin ardından Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 400 kişi, kortej eşliğinde Kastamonu'ya doğru yola çıktı. Korteje ilçe çıkışına kadar Vali Günaydın ve beraberindeki protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler de eşlik etti.

Grup, Küre ve Seydiler ilçelerinde konaklayacak.Yürüyüş, 5 Haziran Pazar günü de Kastamonu'da sona erecek.


Yorumlar