Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

-MÜSİAD Başkanı Olpak: - "Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır" - "İsrail'le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir"

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, "Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail'le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların arttığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir." dedi.

MÜSİAD Başkanı Olpak, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Düzenlenen saldırı sebebiyle acımız çok büyük. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamanın artık bir anlam taşımadığına, onlara acımak gerektiğine işaret eden Olpak, terörün bir amacını da 'korkutmak' ve 'yıldırmak' olarak yorumladı.

"Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız" diyen Olpak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail'le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların arttığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki, dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye'nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır.

Hep söylediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

Yorumlar