Atatürk Havalimanı'ndaki patlama

- Görgü tanığı Tombul: - "B Kapısı'nda ikinci patlama oldu. Yaralıları hastaneye getirdik. 4 arkadaşım hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı var." - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: - "Patlamanın olduğu andan itibaren kriz merkezinde koordineli olarak hastanelere ilave kan sevkiyatını yaptık. Şu an için acil kan ihtiyacı bulunmamakta. Yeterli kan stoğumuz var." - Havalimanında yapılan anonslarda herhangi bir uçağın kalkışının yapılamadığı belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Havalimanı'ndaki patlama

İSTANBUL (AA) - Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlama sırasında olay yerinde bulunan bir otel çalışanı Hüseyin Tombul, 4 arkadaşının hayatını kaybettiğini belirtti.

Tombul, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla yolcu bekledikleri sırada patlamanın havalimanının geliş bölümü A Kapısı'nda meydana geldiğini söyledi. Patlamanın ardından önce B Kapısı'na daha sonra garaja sığındıklarını belirten Tombul, "B Kapısı'nda ikinci patlama oldu. Yaralıları hastaneye getirdik. 4 arkadaşım hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı var." dedi.

Patlamanın ardından havalimanı çalışanlarının aileleri ve arkadaşları da hastaneye gelerek yakınları hakkında bilgi almaya çalışıyor.

- "Yeterli kan stoğumuz var"

Öte yandan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Patlamanın olduğu andan itibaren kriz merkezinde koordineli olarak hastanelere ilave kan sevkiyatını yaptık. Şu an için acil kan ihtiyacı bulunmamakta. Yeterli kan stoğumuz var. Vatandaşlarımız böyle durumda hastanelere kan bağışı için yığılma yapıyorlar. Vatandaşlar acil servise gidiyor, hastaların oraya ulaşmasına engel oluyorlar. Önümüz bayram ve ramazan nedeniyle kan stoklarımız kritik seviyelerde. Dolayısıyla kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızı Kızılay'ın kan merkezlerini davet ediyoruz." diye konuştu.

- Uçaklar kalkış yapamıyor

Bu arada Atatürk Havalimanı'na sadece ambulans ve polis araçlarının girişine izin verilirken vatandaşların ve yolcuların geçişine müsaade edilmiyor. Yapılan anonslarda herhangi bir uçağın kalkışının yapılamadığı, yolcuların ve vatandaşların havalimanı çevresinde beklememeleri hususunda uyarılarda bulunuluyor.

Havalimanına inen uçaklardaki yakınlarını bekleyen vatandaşlar da bekleyişlerini sürdürüyor.

Yorumlar