Atatürk Havalimanı'nda DAEŞ operasyonu

- Havalimanında, yolcular üzerinde "risk analizi" ve "profil değerlendirmesi" yapan uzman ekipler, terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla yabancı uyruklu 2 kişiyi gözaltına aldı - Şüphelilerin çantalarında yapılan aramalarda, 4 termal keskin nişancı dürbünü, 3 takım askeri kamuflaj, başkalarına ait 2 pasaport, 3 Kırgızistan kimlik kartı ve 5 doğum belgesi ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Havalimanı'nda DAEŞ operasyonu

İSTANBUL (AA) - Atatürk Havalimanı'nda, yolcular üzerinde "risk analizi" ve "profil değerlendirmesi" yapan uzman ekiplerce, terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen yabancı uyruklu 2 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı uzman ekipler, akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'nda, gelen ve giden yolcular üzerinde "risk analizi" ve "profil değerlendirmesi" yaptı. Ekipler, Ukrayna'dan geldiği belirlenen 2 şüpheliyi dış hatlar geliş katında durdurarak GBT kontrolü ve üst araması gerçekleştirdi.

Hem Kırgız hem Rus pasaportu olan K.V. (25) ile Kırgız pasaportu ve Ukrayna oturumu bulunan F.M.İ'nin, (35) üzerlerinde ve çantalarında, 4 termal keskin nişancı dürbünü, 3 takım askeri kamuflaj, başkalarına ait 2 pasaport, 3 Kırgızistan kimlik kartı ve 5 doğum belgesi ele geçirildi.

Terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları öne sürülen zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.


- Çatışma bölgelerinde dünyaya gelen çocuklara doğum belgesi iddiası

Şüphelilerin, DAEŞ bünyesine katılarak Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine gittikten sonra, çocukları olan çiftlere ya da kadınlara pasaport ve kimlik kartı ayarladığı, dünyaya yeni gelen bebekler için ise doğum belgesi hazırladıkları ileri sürüldü.

Şüphelilerle ilgili soruşturmayı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner'in yürüteceği öğrenildi.

Yorumlar