Asya Kalkınma Bankasından Tacikistan'a mali yardım

-Banka, ülkedeki tarım verimliğinin artırılması ve gıda güvenliğinin temini için Tacikistan'a 30 milyon dolarlık mali yardım sağlayacak

Google Haberlere Abone ol
Asya Kalkınma Bankasından Tacikistan'a mali yardım

TAŞKENT (AA) - Asya Kalkınma Bankası, Tacikistan'da tarım verimliliğinin artırılması ve gıda güvenliğinin temini için 30 milyon dolarlık mali yardım sağlayacak.

Asya Kalkınma Bankasından yapılan açıklamada, bankanın Panj nehri havzasındaki su kaynaklarının verimli kullanımının sağlanmasıyla birlikte ülkedeki tarım verimliliği ve gıda güvenliğinin artırılmasına yönelik projenin desteklenmesinin onaylandığı bildirildi.

Açıklamada, Asya Kalkınma Bankasının 2016-2020 yıllarında Tacikistan'a yönelik yeni stratejisine uygun olarak gerçekleştirilecek söz konusu proje kapsamında bu ülkeye 30 milyon dolarlık mali yardım sağlayacağı kaydedildi.

Japonya Yoksulluğun Azaltılması Fonunun 5 milyon dolarlık teknik yardımını da içeren söz konusu mali yardım, Tacikistan'ın Panj nehri su kaynaklarının verimli kullanımı ve yönetimini, sulama ve drenaj altyapı sistemlerinin modernizasyonunu öngörüyor.

Japonya Yoksulluğun Azaltılması Fonunun sağlayacağı teknik yardım nehir havzası yönetim planının geliştirilmesini desteklemeyi, Afganistan ile Panj havzasına ilişkin ortak komisyonun kurulmasına yardımcı olmayı hedeflemekte. Teknik yardım su kanallarındaki eski pompaların yerine verimliliği yüksek yeni pompaların teminini de içeriyor.

Panj nehri, ülkenin en yoksul havzalarından biri olarak biliniyor. Tacikistan ile Afganistan arasındaki sınırları belirleyen Panj nehrinde sık sık doğal afetler meydana geliyor. 1998 yılında Asya Kalkınma Bankasına üye olan Tacikistan'a, banka tarafından bugüne kadar 1,4 milyar dolardan fazla imtiyazlı kredi, hibe ve teknik yardım sağlandı.

Yorumlar