Asya Kalkınma Bankasından Tacikistan'a kaynak

TAŞKENT (AA) - Asya Kalkınma Bankası 2016-2018 yıllarında Tacikistan'a ekonomik kalkınma, yapısal reformlar ve yatırım ortamının geliştirilmesi için 241...

Google Haberlere Abone ol
Asya Kalkınma Bankasından Tacikistan'a kaynak

TAŞKENT (AA) - Asya Kalkınma Bankası 2016-2018 yıllarında Tacikistan'a ekonomik kalkınma, yapısal reformlar ve yatırım ortamının geliştirilmesi için 241 milyon dolarlık kaynak sağlayacak.

Asya Kalkınma Bankasından yapılan açıklamada, bankanın 3 yıl içerisinde Tacikistan'daki ekonominin kalkındırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik yapısal reformların desteklenmesi, ulaşım ve enerji altyapısının geliştirilmesi, su kaynakları yönetiminin iyileştirilmesi, gıda güvenliğinin temin edilmesi ve bu alanlarda personel eğitimi kapsamında 241 milyon dolarlık kaynak ayıracağı kaydedildi.

Söz konusu kaynağın 70 milyon dolarının bu yıl sonuna kadar, 85 milyon dolarının 2017 yılında, diğer 86 milyon dolarının ise 2018 yılında Tacikistan'a sağlanacağı ifade edilen açıklamada, söz konusu kredilerin kesin miktarının ülkenin elde edeceği başarılara ve bankanın finansal kaynaklarına bağlı olarak değişebileceği vurgulandı.

Açıklamada, kaynakların ne kadarının kredi veya mali yardım oluşturacağına ilişkin kararın ülkenin dış borcu miktarına ilişkin IMF ve Dünya Bankasının sınıflandırmasının ardından belirleneceği kaydedildi.

Açıklamada, Tacikistan'ın ekonomik kalkınma ve yoksulluğun azaltılmasına yönelik belirgin ölçüde ilerleme kat etmesine rağmen, enerji, ulaşım, özel sektör ve yatırım ortamının geliştirilmesi konularında ciddi sorunların olduğu vurgulandı.

Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri arasında en fakir ülkelerden olan Tacikistan'a 1998 yılından başlayarak mali yardımlarda bulunan Asya Kalkınma Bankası, bu yıl itibarıyla mali yardımların yanı sıra kredi kaynakları da sağlamaya başladı. Asya Kalkınma Bankası 1998 yılından bu yana ülkeye 1,4 milyar dolarlık imtiyazlı kredi, mali ve teknik yardım sağladı.

Yorumlar