Asya Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Cang Tacikistan'da

TAŞKENT (AA) - Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Asya Kalkınma Bankası (AKB) Başkan Yardımcısı Vınsay Cang ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Basın...

Google Haberlere Abone ol
Asya Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Cang Tacikistan'da

TAŞKENT (AA) - Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Asya Kalkınma Bankası (AKB) Başkan Yardımcısı Vınsay Cang ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Rahman'ın Cang'ı kabulünde, AKB ile Tacikistan arasındaki iş birlikleri ve devam eden projelerin ele alındığı bildirildi.

Rahman'ın, AKB'nin şimdiye kadar Tacikistan ekonomisine 1,5 milyar dolarlık kaynak sağladığına ilişkin ifadelerine yer verilen açıklamada, ayrıca tarafların ülkedeki enerji yatırımları, ulaşım, özel sektörün desteklenmesi ve bölgesel iş birliğinin geliştirilmesi konularında da yapıcı fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Tacikistan yönetiminin Cang'a, ülkedeki sosyoekonomik durum ve küresel mali krizin ülke ekonomisine etkisinin göz önünde bulundurularak Tacikistan'a yapılacak imtiyazlı mali yardımlar hacminin yeniden ele alınmasını önerdiği ifade edilen açıklamada, görüşme sırasında ayrıca, ülkedeki Nurek Hidroelektrik Santrali ve ülkedeki Korgantepe-Dangara-Kulyab otoyolunun modernizasyon çalışmaları için banka tarafından kaynak ayrılması meselelerinin gözden geçirilirken, Tacik tarafının söz konusu önerilerinin AKB tarafından destekleneceğini ve aşamalı olarak hayata geçirileceğini umut ettiği kaydedildi.

Cang, ülkedeki temasları kapsamında bazı hükümet üyeleriyle de görüşecek ve bankanın kaynak sağladığı projelerde incelemelerde bulunacak.

Yorumlar