Asya, dünya zenginler sıralamasında ilk sırada

- Asyalı zenginlerin sahip olduğu servet, dünyanın diğer bölgelerine oranla daha yüksek olduğu bildirildi

Google Haberlere Abone ol
Asya, dünya zenginler sıralamasında ilk sırada

ANKARA (AA) - Çin ve Japonya zenginlerinin başını çektiği Asya, dünyanın diğer yerlerine oranla en çok servet sahibi kıta olduğu bildirildi.

Paris merkezli Capgemini finans şirketinin yayımladığı rapora göre, Asyalı zenginlerin serveti 2015 yılında yüzde 10 artış göstererek 17,4 trilyon dolar oldu. Asya'yı aynı dönemde 16,6 trilyon dolar servet ile Kuzey Amerika takip ediyor.

Çin ekonomisindeki yavaş büyüme ve Japonya'nın zayıf ekonomisine rağmen, servet miktarındaki artışı teknoloji ve sağlık endüstrisindeki büyümeye bağlayan Capgemini raporu, "Artış oranları aynı şekilde devam ettiği taktirde, önümüzdeki on yıl içerisinde Asya Pasifik, dünya servetinin yüzde 40'ına sahip olacak." ifadelerine yer verdi.

Raporda, dünya milyonerlerinin sahip olduğu servetin 30 yıl öncesine göre dört kart artarak 60 trilyon dolara olduğu, bu miktarın 2025 yılında 100 trilyon dolara çıkabileceği belirtildi.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, daha önce yayınladığı bir raporunda, dünyanın en zengin yüzde 1'lik kesiminin servetinin yüzde 99'unun toplamına eşit olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar