Aslantaş Gençlik Kampı'na büyük ilgi

- Osmaniye'de, Gençlik ve Spor Bakanlığına ait Aslantaş Gençlik Kampı, yılda ortalama 6 bin kişiyi ağırlıyor - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Demir: - "Türkiye'nin tüm bölgeleri ile dünyanın çeşitli ülkelerinden gençlerimizi misafir ediyoruz" - "Farklı şehirlerden ya da ülkelerden gelen gençlerin bir arada kalmalarını sağlayarak, onların birbirini tanımasını ve kaynaşmasını amaçlıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Aslantaş Gençlik Kampı'na büyük ilgi


OSMANİYE (AA) - AHMET ERKAN YİĞİTSÖZLÜ - Ulusal ve uluslararası gençlik programlarından milli takım kamplarına kadar birçok organizasyona ev sahipliği yapan Osmaniye'deki Aslantaş Gençlik Kampı'na, gençler büyük ilgi gösteriyor.

Ceyhan Nehri üzerindeki Aslantaş Baraj Gölü kıyısında 310 dönüm ormanlık araziye kurulan 225 kişi kapasiteli Aslantaş Gençlik Kampı'nda, sosyal ve kültürel tesislerin yanı sıra basketbol ile voleybol sahaları, yüzme havuzu, tenis kortu, bisiklet parkurları, yürüyüş yolları bulunuyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1998 yılından beri hizmet veren kampta, çok sayıda organizasyonun gerçekleştirildiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gençleri misafir ettiklerini aktaran Demir, yılda ortalama 20 kampa ev sahipliği yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Üç ay süren yaz dönemi ile 1 ay süren kış döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonlarıyla kamp yoğunluğumuz artıyor. Bu dönemlerde her ay 4 kamp açıyoruz. Yılda ortalama 6 bin kişiyi burada ağırlıyoruz. Türkiye'de eğitim gören dünyanın birçok ülkesinden gençler, burada kendi gençlerimizle, doğa yürüyüşü, yüzme, okçuluk, halk oyunları, paintball, yapay tırmanma duvarı, futbol, mini golf, badminton, voleybol ve basketbol gibi sporlar yapıyor."


- Farklı kültürler kaynaşıyor


Kamptaki birçok etkinliğin yanı sıra, kültürel geziler de düzenlediklerini ifade eden Demir, tesislerde kalanların sosyal faaliyetlere katılmalarına önem verdiklerini dile getirdi.

Demir, gençlerin yıl içindeki yorgunluklarını bu kamplarda attığını vurgulayarak, "Kampçılarımızın sosyalleşmesi amacıyla tiyatro, konser, bilgi yarışmaları ve çevre şehirlere kültürel geziler düzenliyoruz. Bu gezilerde farklı şehir ve ülkelerin gençleri, birbirini tanıyor ve dostluklar kuruyor. Bungalov olarak tabir ettiğimiz ahşap evlerde 4 kişi konaklıyor. Kampa gelen bir gencimizin farklı şehir ya da ülkeden gelen gençlerle bir arada kalmasını sağlayarak, onların birbirini tanımasını ve kaynaşmasını amaçlıyoruz." diye konuştu.

Aslantaş Gençlik Kampı'nın yaz ve kış dönemleri dışındaki 8 ay boyunca halka açık olduğuna da değinen Ökkeş Demir, "Halkımızı göl kenarında, orman içerisinde bulunan kampımıza davet ediyorum. Burada doğayla iç içe yürüyüşler ve spor yapabilirler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar