Aslanların av keyfi

-Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde, aslanların görevlilerin ağaçların tepesine bıraktığı etlere ulaşmaları ve bu yolla doğal ortamlarına yakın koşulllarda beslenmeleri sağlanıyor - Hayvanat bahçesindeki ayılara buzlu balık, bazı hayvanlara da karpuz verildi

Google Haberlere Abone ol
Aslanların av keyfi

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde, aslanlar, görevlilerin ağaçların tepesine bıraktığı etlere ulaşarak beslendi.

Hayvanat Bahçesi Müdürü Nermin Sığırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsimine göre hayvanat bahçesinin sakinlerine, onları rahatlatacak ve doğal ortamlarını hatırlatacak olanaklar sunduklarını söyledi.

Aslanlara zaman zaman doğal yaşamlarında olduğu gibi beslenme ortamı sağladıklarını ifade eden Sığırcı, şöyle konuştu:

"Aslanlar, koşarak ağaçlara astığımız besinlere ulaşmaya çalışıyorlar. Böylece fizyolojilerine uygun davranmış oluyorlar. Alanda iki aslan var. Yaklaşık 7-8 kilogram bir et tüketecekler. Bazen etleri ağaçların üzerine bırakıyoruz ve aslanlar çaba harcayarak bu besine ulaşıyorlar. Bursa Hayvanat Bahçesi, doğal bir hayvanat bahçesi. Burada hayvanlarımızın doğal yaşamları ne gibi şartlardaysa burada da aynısı oluşturuyoruz. Onların ortamlarını kışın ısıtıyoruz, yazın da serinletmeye çalışıyoruz. Kendi doğal fizyolojilerinde ne varsa aynı şekilde hayvanat bahçemizde bu ortamı oluşturuyoruz."

Öte yandan, hayvanat bahçesinin bir başka sakinleri lemurlar da havaların ısınmasıyla ısıtma sistemli iç mekanlarından çıkarılarak özel olarak hazırlanan adaya salındı. Lemurlar, görevliler tarafından verilen muzu, görüntülerini çeken kameranın üzerinde yedi.

Sıcak hava nedeniyle bunalan ayılara serinlemeleri amacıyla buzlu balık verilen hayvanat bahçesinin Güney Amerika barınağındaki tapir, lama ve kapibaralar, görevlilerce verilen karpuzları tüketti.

Yorumlar