Askeri Yargıtay Başkanlığı:

- "Cumhuriyet Başsavcılığının talimatına istinaden gözetim altına alınan 7 Askeri Yargıtay üyesi ile bir Askeri Yargıtay Başsavcı Yardımcısı hakkında disiplin soruşturması başlatıldı ve yetkileri kaldırıldı"

Google Haberlere Abone ol
Askeri Yargıtay Başkanlığı:

ANKARA (AA) - Askeri Yargıtay Başkanlığından, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatına istinaden gözetim altına alınan 7 Askeri Yargıtay üyesi ile bir Askeri Yargıtay Başsavcı Yardımcısı hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı ve yetkilerinin kaldırıldığı bildirildi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 16 Temmuz günü Askeri Yargıtayın, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve cumhuriyete bağlı, her türlü darbe teşebbüsüne karşı olduğunun kamuoyuna duyurulduğu anımsatıldı.

Bu kapsamda, devletin ilgili kurumlarına yazı yazılıp ceza yargılamasından bağımsız, disiplin yargılaması işlemine esas bilgi ve belgelerin istendiği belirtilen açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı tarafından gönderilen belge ve ekleri üzerinden çalışmalara da derhal başlandığı kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatına istinaden 7 Askeri Yargıtay üyesi ile 1 Askeri Yargıtay Başsavcı Yardımcısı'nın gözetim altına alındığı vurgulanan açıklamada, "Askeri Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu toplantıya çağrılarak Yüksek Disiplin Kurulunun 20 Temmuz 2016 tarihli, 2016/1-2 sayılı kararı ile gözetim altına alınan üyeler hakkında disiplin soruşturması açılmıştır. Yine bu üyeler yönünden Askeri Yargıtay Başkanlar Kurulunun 20 Temmuz 2016 tarihli, 2016/8-8 E.K. sayılı kararı ile Askeri Yargıtay üyesi olarak mevcut yetkilerinin kaldırılmasına karar verilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar