Askeri kalkışmaya tepkiler

- Sakarya'da Kent Meydanı'nda toplanan binlerce kişi askeri kalkışmaya tepki gösteriyor - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: - "Tüm vatandaşlar olarak demokrasimize, devletimize karşı yapılan bu darbe girişimine hep beraber karşı çıkacağız. Direneceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Askeri kalkışmaya tepkiler

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık askeri kalkışmaya tepki gösteriyor.

Kent Meydanı'nda toplanan AK Parti İl Gençlik Kolları üyesi binlerce kişi tekbirler getirerek "Darbeye hayır" sloganları attı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Anlaşılan o ki bir darbe teşebbüsü var. İşte gördüğünüz gibi tüm vatandaşlar olarak demokrasimize, devletimize karşı yapılan bu darbe girişimine hep beraber karşı çıkacağız. Direneceğiz. Sakarya'mızda henüz net bir şey bilmiyoruz. Vatandaşlarımız işte burada darbeye karşı oldukları haykırıyorlar." dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, şunları konuştu:

"Biz buradayız, meydandayız, halkımızla birlikteyiz. Demokrasiyi kolay elde etmedik, direnmeye devam edeceğiz. Menderes asılırken bu insanlar sesini çıkartamadılar ama şu anda arkamızdalar, görüyorsunuz. Bütün Sakaryalı hemşehrilerimizi Kent Meydanı'na davet ediyoruz. Burada herhangi bir olumsuz durum olursa müdahale edeceğiz. Sakarya'da şu anda sadece Valiliğe bir müdahale etme girişimi var. Bu girişimi engelleyeceğiz, insanlarımızı buraya çağırıyoruz, davet ediyoruz."

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu da ''Türk milletine böyle alçakça bir saldırıyı, bir kalkışmayı, bu milletin hiçbir evladına yakıştıramayız. Bir an evvel bu yoldan geri dönsünler. Bu millet iradesini ayaklar altına aldırmaz.'' dedi.

"Asker kışlaya" şeklinde sloganlar atan grubun meydandaki bekleyişi sürüyor.

Araçlardaki sürücüler de kornalarına basarak destek veriyor.

Yorumlar