Asırlık fotoğrafı üniversiteye hediye etti

- Diş hekimi Dr. Engin Çoruh, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kullandığı Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binasının 113 sene önce çekilen fotoğrafını satın alıp, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Erdöl'e takdim etti

Google Haberlere Abone ol
Asırlık fotoğrafı üniversiteye hediye etti

İSTANBUL (AA) - Diş hekimi Dr. Engin Çoruh, Almanya'daki bir müzayede de karşılaştığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin şu anda kullandığı tarihi binanın 113 sene önce çekilen fotoğrafını satın alarak, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'e hediye etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Almanya'da diş hekimliği yapan Dr. Engin Çoruh, katıldığı bir müzayede de İstanbul'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin şu anda kullandığı Mekteb-i Tıbbıye'i Şahane binasının 113 sene önce zeplinle çekilen fotoğrafıyla karşılaştı.

Fotoğrafı asıl mekanına ve sahibine ulaştırmak için satın alan Çoruh, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne ziyarette bulunarak, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’e makamında teslim etti.

Fotoğrafın hediye edilmesinden dolayı mutluluğunu dile getiren Erdöl de, "Sayın Çoruh’a duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu millet tarihi mirasına nerede görürse görsün sahip çıkıyor ve çıkmalı. Hediyesini üniversitemizin en nadide yerinde sergileyeceğiz.” diye konuştu.

Yorumlar