Aşık Erdali'den Erdoğan'a türkü

- Avrasya Aşıklar Birliği Genel Başkanı Aşık Erdali, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tuttuğu "demokrasi nöbeti"ni, Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı türküyle "demokrasi şenliği"ne çevirdi - Aşık Erdali: - "Nöbeti bıraktıktan sonra da uyanık olacağız, zalimlere fırsat vermeyeceğiz. Millet olarak bunu öğrenelim"

Google Haberlere Abone ol
Aşık Erdali'den Erdoğan'a türkü

ANKARA (AA) - MELİKE KINACI / MUHAMMET TORUNTAY - Avrasya Aşıklar Birliği Genel Başkanı Aşık Zeki Erdali, "Haber verin Avrupa'ya, bu vatanı böldürmeyiz/Birkaç tane çapulcuya, Türkiye'yi böldürmeyiz/Türkiye'yi böldürmeyiz, düşmanları güldürmeyiz/Tayyip Bey'i yedirmeyiz, Türkiye'yi böldürmeyiz." sözleriyle başlayan türküsü ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde tuttuğu "demokrasi nöbeti"ni "demokrasi şenliği"ne çevirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından halkın "demokrasi nöbet"leri Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde de devam ediyor. Burada "demokrasi nöbeti" tutanlar arasında bulunan Erdali, söylediği türküler ile halkın duygularına tercüman oluyor.

Erdali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin daha önce yaşadığı darbelerden kaynaklanan acı tecrübeleri olduğunu söyledi.

Darbelerin yıllarca ülkeyi yıprattığını yaşayarak öğrendiklerine dikkati çeken Erdali, "Bu kadar zalimlerin elinde kalacağımızı hiç tahmin etmiyorduk ama 'Bir musibet, bin belayı def eder.' sözünü yaşıyoruz ülkemizde." ifadesini kullandı.

Ülkenin FETÖ'cülerden temizleneceğine inancını dile getiren Erdali, "Allah yardım etti, bize bir kapı açtı, ülke insanının yüzü hürmetine, ülkemizin yüzüne baktı ve şu anda 'Demokrasi Bayramı'nı yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"Demokrasi nöbeti"ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "Evlerinize gidebilirsiniz." talimatı gelene kadar devam edeceklerini vurgulayan Erdali, "Nöbeti bıraktıktan sonra da uyanık olacağız, zalimlere fırsat vermeyeceğiz. Millet olarak bunu öğrenelim." dedi.

Erdali, ayrıca Avrasya Aşıklar Birliği olarak Erdoğan'a bir bağlama yaptırdıklarını, bunu kendisine teslim etmek istediklerini bildirdi.

- "Türkiye'yi böldürmeyiz"

"Tüm dünya ülkeleri ve özellikle bu hain planı yapanlar duysun ki bizler her daim sazımızla sözümüzle Reisimizin yanındayız. Onu yüreğimizde taşımaya devam edeceğiz. Yüreğimizdeki yeri çok farklı, bizim için çok kıymetli." ifadelerini kullanan Erdali, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfen yazdığı türküyü seslendirdi.

Aşık Zeki Erdali'nin, Külliye önünde seslendirdiği ve büyük beğeni toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ithaf ettiği türkünün sözleri şöyle:

"Haber verin Avrupa'ya, bu vatanı böldürmeyiz/Birkaç tane çapulcuya, Türkiye'yi böldürmeyiz/Türkiye'yi böldürmeyiz, düşmanları güldürmeyiz/Tayyip Bey'i yedirmeyiz, Türkiye'yi böldürmeyiz.

Türk milleti kalmaz naçar, Mevla bir gün kapı açar/Eskişehir, Van'a göçer, Türkiye'yi böldürmeyiz/Türkiye'yi böldürmeyiz, düşmanları güldürmeyiz/Tayyip Bey'i yedirmeyiz, bu vatanı böldürmeyiz.

Erdali'yim, eyleriz biz, bu dertleri söyleriz biz/Cumhur Reis, 'dur' diyecek, nöbete devam eyleriz biz/Türkiye'yi böldürmeyiz, düşmanları güldürmeyiz/Tayyip Bey'i yedirmeyiz, bu vatanı böldürmeyiz."


Yorumlar