ASELSAN hassas optik üretim tesisinin açılışı

- Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: - "Bu milletin birliğini, dirliğini bozamayacaklardır. Milletimiz inşallah bu zor günlerden de yüz akıyla çıkmayı başaracaktır" - "Güçlenmenin, gelişmenin temelinde de eğitim var. Eğitimde de fırsat eşitliğini sağlayacağız"

Google Haberlere Abone ol
ASELSAN hassas optik üretim tesisinin açılışı

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu milletin birliğini, dirliğini bozamayacaklardır. Milletimiz inşallah bu zor günlerden de yüz akıyla çıkmayı başaracaktır." dedi.

Sivas Ahmet Turan Gazi Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi'ndeki ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi'nin açılışını yapan Bakan Yılmaz, katma değeri çok yüksek ve bilgiye dayalı ürün üretilecek bir tesisin açılışının gerçekleştirildiğini belirterek, bu fabrikanın ileride optik alanda kümelenmeyi Sivas'ta saylayacağını söyledi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçmesine rağmen normal yaşantının ihmal edilmediğini vurgulayan Yılmaz, Sivas'ta ASELSAN'ın açılışının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bu zor günlerin birlik ve beraberlikle aşılacağını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Türkiye bilir ki 40 yıldır bu terör mücadelesi var, bu terörle uğraşıyoruz. Bu mücadelede de yine en önemli sorunumuz yine terör. İnşallah terörü de bir nihayete erdireceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde zaten Doğu'da ve Güneydoğu'da yaşayan halkımızın tek bayrak, tek devlet, tek millet olmada hiçbir çekincesi olmadığından bugün dış güçlerin maşası olanların hiçbir kazancı olmadı. İnşallah bundan sonra da olmayacaktır. Bu milletin birliğini, dirliğini bozamayacaklardır. Milletimiz inşallah bu zor günlerden de yüz akıyla çıkmayı başaracaktır. Zira devletimiz buna muktedirdir, devletimiz güçlüdür, devletimizin insan haklarına saygıdan, hukuka saygıdan bazı şeyleri çok dikkatli yapması kendisinde bir zaafiyet değil aksine onun gücünün göstergesi, kendisine özgüveninin de açık bir göstergesidir."

Yılmaz, bu topraklarda bin yıldır kardeşçe ve birlik içinde yaşandığına vurgu yaparak, "Bundan sonra da ilelebet birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bundan milletimiz emin olsun, Türkiye bölünmez, ezan dinmez, ay yıldızlı bayrak bu semalardan inmez." şeklinde konuştu.

Bugüne kadar millete çok hizmet edildiğini dile getiren Yılmaz, az zamanda çok büyük işler yapıldığına işaret ederek, bu milletten alınacak duanın bir hizmetkar için en büyük paye olduğunu belirtti. Yılmaz, 2023 hedeflerine ulaşabilmenin mümkün olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnşallah tüketen değil üreten ülke olacağız ve ürettiğimizi sadece Türkiye için üretmeyeceğiz, ihracat da yapacağız. Çünkü 2023 yılında Türkiye'nin 500 milyar dolar ihracat hedefi var. Hayal etmek gerçekleştirmenin ilk aşamasıdır. Bu bizim hayalimiz ama doğru bir yoldayız, önümüzdeki dönemde bu hedefi de hep birlikte yakalarız. Savunma sanayinde de çok güzel işler yapıldı. Kendi helikopterimizi, insansız hava aracımızı ürettik, silahlı kuvvetlerimize teslim ettik. Biz dışarıdaki müttefik ülkelerden silahlı insansız hava araçları almak istiyorduk ama bir türlü bir teslimat yapmadılar. Güzel bir söz vardır 'Kötü komşu ev sahibi yapar' diye. Dolayısıyla onlar silahlı insansız hava aracını vermeyince bizde kendi silahlı insansız hava araçlarımızı yaptık. Ve inşallah önümüzdeki günlerde Silahlı Kuvvetlerimize teslim edeceğiz."

- "Yarınımızdan umutluyuz"

Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve kısa sürede uçak gemisine de sahip olunacağına işaret eden Yılmaz, "İnşallah önümüzdeki dönemde uçak gemimiz olacak. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de ürettiğimiz uyduları Türkiye’den fırlatacağız. Kendi tankımızı, zırhlı araçlarımızı, milli gemilerimizi yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde ASELSAN bu yola başlarken 'Kendi uçağını kendin yap' diye başladı. İnşallah önümüzdeki dönemde kendi savaş uçağımızı kendimiz yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, Türkiyenin gelişmesi, güçlenmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Güçlenmenin, gelişmenin temelinde de eğitim var. Eğitimde de fırsat eşitliğini sağlayacağız. İstanbul’daki öğrenci hangi haklara, imkanlara sahipse inşallah Sivas, Hakkari, Ardahan ve Kars’taki öğrencimiz de aynı haklara, imtiyazlara, altyapıya sahip olacaktır. Bir nesil yetiştirmek bir medeniyet inşa etmektir. İnşallah Türkiye’nin yarını daha da parlak olacaktır. 250 bin yeni derslik yaptık 542 bin yeni öğretmen atadık. Öğretmen sayımız yaklaşık 900 binin üstünde ama bizim dönemde atanan öğretmen sayısı 542 bin. Önümüzdeki dönemde inşallah hem altyapıyı iyileştireceğiz hem de öğretmenlerimize ömür boyu bir öğretmen akademisi kurarak eğitimini sağlayacağız. Öğretmen kaliteli olursa ürünü de öğrencisi de kaliteli olur. Biz buna inanıyoruz, dolayısıyla yarınımızdan umutluyuz.⁠⁠⁠⁠"

Konuşmanın ardından Aselsan Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik Grubu Genel Müdür Yardımcısı Baki Şensoy, Yılmaz'a tesiste ilk üretilen dürbünü hediye etti.

Bakan Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut ve diğer protokol üyeleri, açılış kurdelesini keserek, tesiste incelemelerde bulundu.

Yorumlar