Artvin ve Rize'deki şiddetli yağış

- Artvin Valisi İnce: - "Mal kaybımız var ama bizi teselli eden can kaybının olmaması. Devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir" - Rize'nin Fındıklı ilçesinde kayıp olduğu bildirilen Efecan Işıklar adlı çocuğun bulunması için çalışmalar devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Artvin ve Rize'deki şiddetli yağış

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Muhterem İnce, şiddetli yağış sebebiyle su baskınları ve heyelanlar yaşanan Arhavi ilçesinde incelemede bulundu.

Hacılar Mahallesi'nde iki derenin taşması sonucu Hacılar Ortaokulunun yanı sıra birçok ev ve iş yerini su basan ilçede yetkililerden bilgi alan Vali İnce, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Vali İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Arhavi ilçesinde yağışlar sonucu bazı taşkınlar olduğunu belirterek, "Mal kaybımız var ama bizi teselli eden can kaybının olmaması. Devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir. Arhavi halkımızın yaralarını en kısa sürede saracağız. Zararlarını karşılayacağız." dedi.

Bazı mahalle sakinleri, incelemelerinin ardından ilçeden ayrılmak üzere olan Vali İnce'nin aracının önünü keserek evlerindeki zararı yerinde görmesini istedi.

Bunun üzerine vatandaşların yaşadığı Yalıkent Sitesi'ne gelen Vali İnce, incelemelerde bulunarak diğer ilçelere geçti.

Yağışın etkili olduğu Borçka ilçesine bağlı Demirciler köyü Elmalı Mahallesi'nde, İçkale Deresi'nin debisinin yükselmesi sebebiyle dere ıslah çalışmasında kullanılan bir iş makinesi zarar gördü.

Yer yer heyelanların yaşandığı ilçede, bazı ekili alanlar da zarar gördü.


- Rize


Rize'nin Fındıklı ilçesinde ise etkili olan yağışlar sonrası 22 köy yolu sel ve heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdare ve belediyeye ait iş makineleriyle kapalı köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.

İlçenin Beydere köyünde, kayıp olduğu bildirilen Efecan Işıklar adlı çocuğun bulunması için AFAD ve AKUT ekiplerince bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.


Yorumlar