Arnavutluk'ta GESAM Sergisi açıldı

- 21 Ekim'e kadar açık kalacak sergide, görsel sanatların farklı disiplinlerinden 100 eser bulunuyor

Google Haberlere Abone ol
Arnavutluk'ta GESAM Sergisi açıldı

TİRAN (AA) - Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da sergi açıldı.

Türkiye-Arnavutluk Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde Gençlik Merkezi'nde düzenlenen sergi açılışına Arnavutluk Meclis Başkan Yardımcısı ve Türkiye-Arnavutluk Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Shpetim İdrizi, AK Parti Kars Milletvekili ve Türkiye-Arnavutluk Parlamentolar Arası Grup Başkanı Yusuf Selahattin Beyribey, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Salih Gültekin, ressam ve davetliler katıldı.

Büyükelçi Bayraktar, sergide görsel sanatların farklı disiplinlerinden 100 eser bulunduğunu belirterek, "Böyle bir serginin, iki ülke arasında var olan iyi ilişkilerin ve dostluğun göstergesi olduğuna inanıyorum." dedi.

Beyribey de manevi bağları bulunan Arnavutluk'ta bulunmaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, "Bu çalışmalar iki ülke arasındaki dostluğun bir göstergesidir." diye konuştu.

"Kültür, tüm toplum için bir besindir." diyen Beyribey, Arnavutluk'taki temasları kapsamında önemli konularda fikir alışverişinde bulunduklarını ve beraberindeki sanatçılarla birlikte üç gün boyunca burada bulunacaklarını sözlerine ekledi.

İdrizi ise serginin iki halk arasındaki kardeşlik duyguların bir ifadesi olduğunu vurgulayarak, "Bizim görevimiz, ortak olan tarihimize saygı duymaktır. Türk halkı için refah ve kalkınma temenni ediyorum." diye konuştu.

Türkiye'den 30 sanatçının görsel sanatın farklı disiplinlerinde eserlerinin bulunduğu sergi, 21 Ekim'e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

Yorumlar