Arnavutluk polisinde "elektrikli otomobil" dönemi

- Polislerin kullanımına sunulan 11 elektrikli otomobil, İçişleri Bakanı Tahiri'nin de katıldığı programla kamuoyuna tanıtıldı

Google Haberlere Abone ol
Arnavutluk polisinde "elektrikli otomobil" dönemi

TİRAN (AA) - Arnavutluk polisinin kullanımına sunulan 11 elektrikli otomobil, başkent Tiran'da düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Törene katılan İçişleri Bakanı Saimir Tahiri, yeni otomobillerle güvenliğin sağlanmasında daha verimli sonuçlar alınmasını hedeflediklerini belirterek, polislerin artık elektrikli otomobiller kullanacak olmasının gelecek nesiller için de yeni bir dönem başlatacağını ifade etti.

Yeni araçlar sayesinde hem tasarruf edeceklerini hem de çevreyi koruyacaklarını belirten Tahiri, AB'nin de gelişmiş ülkelerde çevrenin korunması ve vatandaşların yararına olması dolayısıyla elektrikli araçların kullanımını teşvik ettiğini kaydetti.

Saimir Tahiri, Arnavutluk polisinin bölgede elektrikli otomobil kullanan ilk ve tek ülke olduğunu bildirerek, aynı zamanda bu alanda 5 Avrupa ülkesinden de birisi olduklarını aktardı.

Yetkililer, elektrikli otomobillerin kullanılmasının ulaşımda enerji verimliliğini artıracağını, maliyetleri ve çevre kirliğini de düşüreceğini açıkladı.

Yorumlar