Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati, Almanya'da

- Alman mevkidaşı Steinmeier ile görüşen Bushati: - "Son dönemde karşılaştığı krizlerin yanında Avrupa bugün tereddüt, şüphe ve güvensizlik durumu yaşıyor. Bu da Güneydoğu Avrupa'da daha fazla hissediliyor."

Google Haberlere Abone ol
Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati, Almanya'da

BERLİN/TİRAN (AA) - Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati, Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı zorluklara dikkati çekerek, "Son dönemde karşılaştığı krizlerin yanında Avrupa bugün tereddüt, şüphe ve güvensizlik durumu yaşıyor. Bu da Güneydoğu Avrupa'da daha fazla hissediliyor." dedi.

Bushati, Almanya'daki resmi temasları kapsamında, mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bushati, Alman mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, AB'ye üyelik sürecindeki reformları uygulamasında Almanya'nın Arnavutluk'a verdiği desteğin yanı sıra ikili ve bölgesel iş birliğinin güçlendirilmesinde Almanya'nın etkisini ele aldıklarını aktardı.

Bushati, Avrupa'nın karşılaştığı zorluklara işaret ederek, "Son dönemde karşılaştığı krizlerin yanında Avrupa bugün tereddüt, şüphe ve güvensizlik durumu yaşıyor. Bu da Güneydoğu Avrupa'da daha fazla hissediliyor." ifadelerini kullandı.

Arnavutluk'a verdiği destek için Almanya'ya teşekkür eden Bushati, Almanya'nın Arnavutluk'a ve diğer bölge ülkelerine bu çalkantılı dönemde gösterdiği ilginin, güvenlik ve istikrar unsuru olduğunu sözlerine ekledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier de Arnavutluk'un adalet alanındaki reform sürecine değinerek, "Arnavutluk, Batı Balkanlar'da istikrarın sınanmasına örnek olmuştur." dedi.

Arnavutluk'un, başta Almanya olmak üzere, tüm Avrupalıların çok yakın bir ortağı olduğunu vurgulayan Steinmeier, "Adalet alanındaki reformların uygulanmasından dolayı çok memnunum. Ülkenizdeki diğer reformları da gözlemlemeye, size yardım etmeye ve destek olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yorumlar