Arkadaşını şehit verdiği geceyi unutamıyor

- İstanbul Orhanlı gişelerinde, FETÖ mensubu askerlerin ateşiyle yakın arkadaşı Mustafa Direkli'yi kaybeden Veysel Kilim'in, darbe girişimini engellemek için verdikleri mücadele hafızasından silinmiyor - Kilim: - "Biz, 'asker sivile silah sıkmaz' diye inanıyorduk ama oradakiler insanları öldürmek için gelmişlerdi. Uzun süre oradaki vatandaşlarla direnmeye çalıştık ancak askerin ikna olmaya niyeti yoktu" - "Mustafa, sürekli 'acaba bize de şehitlik nasip olur mu' diyordu. Olay gecesi içi kıpır kıpırdı ve hep kalabalığın önünde ilerliyordu"

Google Haberlere Abone ol
Arkadaşını şehit verdiği geceyi unutamıyor

ŞANLIURFA (AA) - HALİL FİDAN - FETÖ'nün darbe girişimine karşı İstanbul'daki Orhanlı gişelerinde mücadele verdiği arkadaşı üniversite öğrencisi Mustafa Direkli'nin (20) ölümüne tanık olan Veysel Kilim, o gece yaşadıklarını "Asker sivile silah sıkmaz diye inanıyorduk ama oradakiler insanları öldürmek için gelmişlerdi." sözleriyle aktardı.

Kilim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel bir üniversitede iç mimarlık ikinci sınıf öğrencisi olan Direkli ile arkadaşlıklarının uzun yıllara dayandığını söyledi.

Olayın yaşandığı gece evde film izlediklerini belirten Kilim, darbe girişimini de televizyondan öğrendiklerini ifade etti.

O sırada yakınlarının kendilerini dışarı çıkmamaları konusunda uyardığını vurgulayan Kilim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ise darbecilere karşı koymak için Orhanlı gişelerine gittiklerini dile getirdi.

- "Öldürmek için oradaydılar"

Gişe önündeki kalabalıkla hareket ettiklerini ve oradaki askerlerle diyalog kurmaya çalıştıklarını anlatan Veysel Kilim, şöyle konuştu:

"Biz, 'asker sivile silah sıkmaz' diye inanıyorduk ama oradakiler, insanları öldürmek için gelmişlerdi. Uzun süre oradaki vatandaşlarla direnmeye çalıştık ancak askerin ikna olmaya niyeti yoktu. Bir süre sonra sivillere ateş etmeye başladılar. Bu esnada Mustafa'nın da kafasından yaralandığını fark ettim. Ne yapacağımı bilemiyordum, çok sayıda insan yaşamını yitirmişti. Herkes sürünerek uzaklaşmaya çalışıyordu. Arkadaşımı taşımaya çalıştım ama asker 'git buradan' diye bağırıyor ve yere ateş ediyordu. Mustafa, yaklaşık 10 dakika içiresinde şehadet getirerek son nefesini verdi. Amaçları öldürmek olmasaydı eline, bacağına ateş ederlerdi ancak onlar öldürmek için oradalardı."

- "Şehadet getirdiğini duydum"

Mustafa Direkli'nin çok mert bir insan olduğunu ve herkese yardım etmeye çalıştığını kaydeden Kilim, şehit arkadaşını asla unutamayacağını vurguladı.

Arkadaşının sürekli şehit olmayı hayal ettiğini dile getiren Kilim, "Mustafa, sürekli 'acaba bize de şehitlik nasip olur mu' diyordu. Olay gecesi içi kıpır kıpırdı ve hep kalabalığın önünde ilerliyordu. Vatanını milletini çok severdi. Pazartesi günü arkadaşlarla Romanya'ya tatile gidecektik. Yakınlarımızın ikazına rağmen darbecileri engellemek için dışarı çıktık. Mustafa, askerde komanda olmayı ve şehit olmayı hayal ediyordu. Asker olamadı ama Allah ona bu şekilde şehitlik nasip etti. Şehadet getirdiğini duydum ama cenazesini bile götürmeme izin vermediler." diye konuştu.

Olayları aktarırken zaman zaman duygulanan Kilim, yaşananların çok kötü olduğunu vurguladı.

Kalabalığı cesaretlendirmek için en önde ilerlediklerini vurgulayan Kilim, "Yaklaşık 60 asker vardı, bazılarının yüzlerini çok yakından gördüm, şimdi görsem tanırım. Askerler çok acımasızdı, biri asfalt yüklü tankere ateş etti. Tankerde asfalt yerine gaz olsaydı orası havaya uçardı, katliam olurdu. Allah o günü bir daha yaşatmasın." şeklinde konuştu.


Yorumlar