Ardahan'daki yatırım konferansı sona erdi

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: - "Biz burada sivil girişimi, özel sektörü, bireysel girişimi güçlendirmek istiyoruz. Ardahan ekonomisinin ancak böyle devam edeceğini, güçleneceğini, göçün ancak böyle durabileceğini ve halkın geçim kaynağının ancak bu şekilde çoğalabileceğini düşünüyoruz ve ona inanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Ardahan'daki yatırım konferansı sona erdi

ARDAHAN (AA) - Ardahan'da düzenlenen yatırım konferansı sona erdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz öncülüğünde düzenlenen yatırım konferansı, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansın ardından AA muhabirine değerlendirme yapan Yılmaz, etkinliğin çok iyi ve verimli geçtiğini söyledi.

Bunun Ardahan'da bir ilk olduğunu, iş dünyasından ve siyasetten katılımın beklentilerin üstünde gerçekleştiğini ifade eden Yılmaz, "Ardahan'da yaşayan güzel insanların burada kalmasını sağlamak ve göçün durması için önemli bir adım oldu." diye belirtti.

Yılmaz, iki gün süren konferansa ekonomi dünyasından ve değişik üniversitelerden uzmanların katıldığını aktararak şöyle konuştu:

"Gerçekten güzel bir konferans olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki hafta bunun sonuçları ile ilgili bir çalışma yapacağız. Sonuçlarla ilgili somut adımlar atacağız. Ardahan'ımız için neler yapılabilir? Biz devletten bir bütçe alarak bunları yapma niyetinde değiliz zaten. Devlet istese bunları her zaman yapabilir ama biz burada sivil girişimi, özel sektörü, bireysel girişimi güçlendirmek istiyoruz. Ardahan ekonomisinin ancak böyle devam edeceğini, güçleneceğini, göçün ancak böyle durabileceğini ve halkın geçim kaynağının ancak bu şekilde çoğalabileceğini düşünüyoruz ve ona inanıyoruz. Eylül ayı sonunda somut bazı projeler ile ilgili adımlar atılacak. Bunlarla ilgili fikirler alınacak. Bunların somut projeye dönüşmesi için 3 kişilik bir uzman ekip oluşturduk."

Yorumlar