Arçelik'ten 512 başarılı mühendisine ödül

- Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Ebiçlioğlu: - "Bu yıl buluşçu sayısındaki artışı özellikle de kadın buluşçu sayısındaki artışı şirketimiz ve ülkemizin geleceği açısından oldukça önemsiyoruz. Mühendislerimizin geliştirdiği çözümler ve buluşlar patente ve ticari ürüne dönüşerek uluslararası alanda bizi gururlandırmaya devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Arçelik'ten 512 başarılı mühendisine ödül

İSTANBUL (AA) - Arçelik AŞ, Çayırova Kampüsü’nde düzenlediği 18. Buluş Günü’nde 512 başarılı mühendisine ödül verdi.

Arçelik AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, 18. Buluş Günü Çayırova Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Törende, Ar-Ge ve inovasyon alanında başarılı çalışmalar gerçekleştiren, yenilikçi ürün ve teknolojiler geliştirme konusunda fark yaratan 512 buluşçu mühendis ödül aldı.

Türk Patent Ligi’nde birinciliğini koruyan ve Türkiye’nin en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketi olan Arçelik AŞ, dünyada da en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketler arasında yer alıyor. Şirket, Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün (WIPO) yayınladığı ve en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketlerin sıralandığı listede bu yıl 78. sırada yer alarak bu zamana kadar Türkiye’nin ulaştığı en iyi dereceye sahip oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Ebiçlioğlu, yenilikçiliğin önemine kuvvetle inanan bir şirket olarak dört ülkede, on bir Ar-Ge merkezi ve binin üzerinde Ar-Ge çalışanına sahip bir ekosistemi yönettiklerini belirterek, "Bu alanda ülkemizin en çok yatırım yapan öncü kuruluşları arasındayız." dedi.

"Türkiye’nin en başarılı Ar-Ge Merkezi" ödülünü bu yıl da büyük bir gururla aldıklarını aktaran Ebiçlioğlu, "Bu yıl buluşçu sayısındaki artışı özellikle de kadın buluşçu sayısındaki artışı şirketimiz ve ülkemizin geleceği açısından oldukça önemsiyoruz. Mühendislerimizin geliştirdiği çözümler ve buluşlar patente ve ticari ürüne dönüşerek uluslararası alanda bizi gururlandırmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Arçelik AŞ Genel Müdürü Hakan Bulgurlu ise Arçelik mühendislerinin imzasını taşıyan ürünlerin dünyanın dört bir yanında tüketicilerle buluştuğunu, şirketin Berlin’den Miami’ye, Melbourne’den, Karaçi’ye uzanan geniş bir faaliyet alanı olduğunu söyledi.

Tüketici tercihlerinin hızla değiştiği bir dünyada yeni fikirlerin çok büyük önem taşıdığını dile getiren Bulgurlu, "Dünya pazarlarına 'en'ler ve 'ilk'leri sunuyor, rekabetçi yönlerimizi daha da güçlendiriyoruz. Arçelik’i geleceğe taşıyacak güçlü altyapımızı geliştirmeye devam edeceğiz." bilgisini verdi.

Yorumlar