Arap Yolsuzlukla Mücadele ve Şeffaflık Ağı Konferansı

- Tunus Başbakanı Şahid: - "Yolsuzlukla mücadele çok daha karmaşık. Terörle mücadelede düşman belli. Yolsuzlukla mücadelede ise suçlular toplum içinde gizleniyor"

Google Haberlere Abone ol
Arap Yolsuzlukla Mücadele ve Şeffaflık Ağı Konferansı

TUNUS (AA) - Tunus Başbakanı Yusuf eş-Şahid, yolsuzlukla mücadelenin bazen terörle mücadeleden daha zor olduğunu belirtti.

Arap ülkeleri Yolsuzlukla Mücadele ve Şeffaflık Ağı'nın (ACINET), başkent Tunus'ta düzenlenen beşinci dönem konferansında konuşan Şahid, "Yolsuzlukla mücadele çok daha karmaşık. Terörle mücadelede düşman belli. Yolsuzlukla mücadelede ise suçlular toplum içinde gizleniyor." ifadelerini kullandı.

"Yolsuzluğun, devlet ile kurumları arasındaki güveni yıkmaya çalıştığını" kaydeden Şahid, bu olguya karşı ciddiyetle mücadele edilmesi ve faillerinin yargı karşısına çıkarılması çağrısında bulundu.

Terör ve yolsuzlukla mücadele konusunda halktan destek isteyen Şahid, terör ve yolsuzluğu "halkı hedef alan bir belanın iki yüzü" şeklinde nitelendirdi.

Tunus'taki sivil toplum kuruluşları, 2011'deki halk devriminin ardından oluşan siyasi boşluk nedeniyle yolsuzluğun arttığını ileri sürüyor.

Tunus'ta 30 ülkeden bakanlar, heyet temsilcileri, milletvekilleri, yargıçlar, uzmanlar ve aktivistlerin katılımıyla dün başlayan ACINET konferansının 7 Eylül'e kadar devam etmesi bekleniyor.

Arap ülkelerinden 18'inin 47 bakanlık ve resmi heyetini bünyesinde barındıran ACINET, 30 Temmuz 2008 yılında kurulmuştu. Yolsuzluğa karşı Arap ülkelerine destek verilmesi ve tecrübe ile bilgi paylaşımının kolaylaştırılmasını hedefleyen ACINET, Arap Birliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ile de işbirliği içinde çalışıyor.

Yorumlar