Arap Gençlik Başkenti Rabat

- Fas'ın başkenti Rabat, 20 Mayıs 2016 ile 30 Nisan 2017 tarihleri arasında "Arap Gençlik Başkenti" olarak birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak

Google Haberlere Abone ol
Arap Gençlik Başkenti Rabat

RABAT (AA) - Arap Birliğine bağlı ülkelerin geçen yıl nisan ayında belirlediği “2016 Arap Gençlik Başkenti Rabat” organizasyonu için Fas'ta tanıtım programı gerçekleştirildi.

Fas Gençlik ve Spor Bakanı Hasan Sekuri, düzenlediği basın toplantısında, “Fas, 'Rabat Arap Gençlik Başkenti’ organizasyonu çerçevesinde yapacağı programlar ile teröre ve aşırıcılığa karşı gençler için bir set olacaktır.” dedi.

Rabat’ın 20 Mayıs 2016 ile 30 Nisan 2017 tarihlerinde Arap Gençlik Başkenti olarak birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirten Sekuri, “Gençlerin demokrasiye entegrasyonu, şiddete, teröre ve aşırılığa karşı en büyük mücadeledir. Bu tür etkinlikler Arap gençliğinin demokrasiye katkıları için önemli bir fırsattır.” değerlendirmesinde bulundu.

Arap Birliğinin ilk defa geçen yıl başlattığı “Arap Gençlik Başkenti” organizasyonuna ilk ev sahipliğini Bahreyn’in başkenti Manama yapmıştı.

Bir yıl boyunca süren organizasyon kapsamında birçok kültürel, sanatsal, ilmi ve sportif etkinlikler düzenleniyor.

Yorumlar