Arap Birliği'nden Yemen'de "siyasi çözüm" çağrısı

- Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt: "Yemen krizinde Körfez girişimi, ulusal diyalog sonuçları ve BM Güvenlik Konseyi'nin kararları doğrultusunda siyasi çözüme ulaşılması konusunda Arap ülkeleri arasında fikir birliği bulunuyor"

Google Haberlere Abone ol
Arap Birliği'nden Yemen'de "siyasi çözüm" çağrısı

KAHİRE (AA) - Arap Birliği, Yemen krizine ilişkin "siyasi çözüm" çağrısını yineledi.

Birliğin daimi temsilcileri ve Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in katılımıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de istişare toplantısı düzenlendi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, toplantıda yaptığı konuşmada, "Yemen krizinde Körfez girişimi, ulusal diyalog sonuçları ve BM Güvenlik Konseyi'nin kararları doğrultusunda siyasi çözüme ulaşılması konusunda Arap ülkeleri arasında fikir birliği bulunuyor. Yeniden inşa ve ülkenin mücadele ettiği insani krizden çıkış yolundaki ilk adım, Yemen'e meşruiyetin dönmesidir." dedi.

Yemen'deki durumun ciddiyetine ilişkin uyarıda bulunan Ebu Gayt, "Husileri ve darbeci grupları sağduyulu hareket etmeye ve ulusal çıkarları her şeyin üzerinde tutmaya" çağırdı.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Mart 2015'ten beri Husilere karşı savaşta meşru hükümet güçlerine destek veriyor.

Yorumlar