Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu'l Gayt :

- "Avrupa Birliği, Filistin davasının adil ve kapsamlı çözümü için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli"

Google Haberlere Abone ol
Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu'l Gayt :

KAHİRE (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu'l Gayt, Avrupa Birliği'ne (AB) Filistin davasının adil ve kapsamlı çözümü için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Arap Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, Ebu'l Gayt, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği merkezinde AB'nin Ortadoğu Barış Süreci'ndeki Temsilcisi Fernando Gentilini ile bir araya geldi. Görüşmede Ortadoğu'daki siyasi sürecin yeniden canlandırılması için harcanan çabalar ele alındı.

Ebu'l Gayt, görüşmede Filistin halkının, Arap Barış Girişimi çerçevesinde, uluslararası kararlar temelinde bağımsız Filistin devletinin kurulması başta olmak üzere tüm haklarını alması gerekliliğine vurgu yaptı.

AB'nin Filistin davasının adil ve kapsamlı çözümü için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi çağrısında bulunan Ebu'l Gayt, AB'den İsrail tarafını gerçek bir siyasi sürece dahil olmaya teşvik etmesini istedi.

Arap Birliği Genel Sekreterliği Sözcüsü Mahmud Afifi de Ebu'l Gayt'ın görüşmede Arap Birliği'nin Filistin davasının Arap ümmetinin temel meselesi olduğunu ve Filistin meselesindeki kararlı ve net tutumunu vurguladığını aktardı.






Yorumlar