Arap Birliği 146. Dışişleri Bakanları Toplantısı

- Suudi Arabistan'ın Arap Birliği Daimi Temsilcisi Ahmed Kattan : - "Hamaney'in Suudi Arabistan'a ilişkin açıklamaları çirkin ve hakaret içerikli"

Google Haberlere Abone ol
Arap Birliği 146. Dışişleri Bakanları Toplantısı

KAHİRE (AA) - Suudi Arabistan'ın Arap Birliği Daimi Temsilcisi Ahmed Kattan, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Suudi Arabistan'ı "İranlıların bu yılki hac ibadetine engel olmakla suçlayan" açıklamalarını, "çirkin ve hakaret içerikli" olarak nitelendirdi.

Kattan, Kahire'de düzenlenen Arap Birliği 146. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hac ibadeti düzenlemesinin tek yetkilisinin dış müdahaleler olmaksızın Suudi Arabistan'a ait olduğunu kaydetti.

İran'ın dini lideri Hamaney'in Suudi Arabistan'ı "İranlıların bu yılki hac ibadetine engel olmakla suçlayan" açıklamasının "çirkin ve hakaret içerikli" olduğunu söyleyen Kattan, buna yönelik her türlü kınamaya teşekkür etti.

Hamaney, Riyad'ı, İran vatandaşlarının bu yılki hac ibadetine engel olmakla suçlamıştı. Suudi Arabistan'ı sert bir dille eleştiren Hamaney, Riyad'ı Bahreyn'e zulmetmenin yanı sıra Suriye ve Yemen'de savaş çıkarmakla suçlamıştı.

İran'ın İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı, Suudi Arabistan'la yaşanan vize sorunu, hacıların kutsal topraklara gidişi ve güvenliği gibi konularda anlaşma sağlanamadığı için İranlı vatandaşların bu yıl hacca gitmeyeceklerini açıklamıştı.

Suudi Arabistan yönetimi ise İranlı hacı adaylarının ibadetlerini yerine getirmesi için İran Hac ve Ziyaret Kurumu heyetinin öne sürdüğü taleplerin karşılandığını ancak İranlı heyetin hac mevsimi düzenlemeleri için hazırlanan anlaşmaya imza atmadığını bildirmişti.

Yorumlar