Arafat hacca hazır

- Hac ibadetinin temel rüknü olan Arafat, milyonlara ev sahipliği için hazırlanıyor - Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Kurt: - "Hacı adaylarımızın Arafat ibadetlerini en güzel ve zahmetsiz şekilde ifa edebilmeleri için hazırlıklarımız son hızıyla devam ediyor" - "Onların rahat edecekleri çadırları bu sene klimalı şekilde hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızla hep beraber burada buluşarak, Arafat vakfemizi yapacağız. İnşallah hacı olarak ülkemize döneceğiz" - "Şu anda ülkemizde kalan hacı adaylarımızın sayısı 3 bin kadar. Allah nasip ederse bugün ve yarın yola çıkacaklarla birlikte hacı çıkışları, 4 Eylül itibarıyla tamamlanacak"

Google Haberlere Abone ol
Arafat hacca hazır

MEKKE (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Daire Başkanı Dr. Fatih Kurt, Arafat'ın hacı adayları için hazır hale getirildiğini söyledi.

Kurt, Hz. Adem ve Hz. Havva'nın buluştuğu, Hz. Muhammed'in ise son veda konuşmasını yaptığı Arafat'taki Rahmet Tepesi'nde basın mensuplarına, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonu kapsamında yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Arafat'taki hazırlıkların son sürat devam ettiğini, hacı adaylarının rahatı için her türlü çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Kurt, "Hacın temel rüknü olan Arafat'taki hazırlıklar son aşamaya geldi." dedi.

- "Hacı adaylarımız klimalı çadırlarda kalacak"

Türk hacı adaylarının yüksek çadırların bulunduğu mekanda olacağını belirten Kurt, şu bilgiler verdi:

"Hacı adaylarımız burada vakfelerini yapacak. Ülkemizden 63 bin kadar vatandaşımız Suudi Arabistan'a gelecek. Hacı adaylarımızın Arafat ibadetlerini en güzel ve zahmetsiz şekilde ifa edebilmeleri için hazırlıklarımız son hızıyla devam ediyor. Onların rahat edecekleri mekanları, çadırları bu sene klimalı şekilde hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızla hep beraber burada buluşarak Arafat vakfemizi yapacağız. İnşallah hacı olarak ülkemize döneceğiz."

Hazırlıkların arife gününden iki gün önce tamamlanacağını aktaran Kurt, "Türkiye'den gelecek bütün hacılar klimalı çadırlarda kalacak. Çünkü Arafat bir eşitlenme mekanıdır. Farklılıkları ortadan kaldırdığımız bir mekandır aynı zamanda. Bütün hacı adaylarımız istisnasız tek tip klimalı çadırlarda Arafat vakfelerini yapacaklar." diye konuştu.

- "Hac çıkışları 4 Eylül'de tamamlanıyor"

Türkiye'den hacı adaylarının kutsal topraklara ulaşmalarının devam ettiğini hatırlatan Kurt, "Şu anda ülkemizde kalan hacı adaylarımızın sayısı 3 bin kadar. Allah nasip ederse bugün ve yarın yola çıkacaklarla birlikte hacı çıkışları, 4 Eylül itibarıyla tamamlanmış olacak. Medine'deki hacı adaylarımız da 6 Eylül'de Mekke'de bulunacak ve hac ibadetlerini ifa edeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Müzdelife ve Mina'daki faaliyetlere de değinen Kurt, Hac ibadetinin fazilet ve hikmetlerini değerlendirdi.

Yorumlar