Apartmanın çatı katındaki yangın korkuttu

- Çatı katında çıkan yangının apartmanın son katındaki dairelere sıçraması nedeniyle maddi hasar oluştu

Google Haberlere Abone ol
Apartmanın çatı katındaki yangın korkuttu

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da bir apartmanın çatısında çıkan yangın, hasara yol açtı.

Alınan bilgiye göre, Yeni Mahalle İbrahim Paşa Sokak'ta 5 katlı bir binanın çatı katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çatıdan dumanların yükseldiğini gören mahalle sakinleri, durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Rüzgarın da etkisiyle çatının tamamını saran alevler, binanın son katında bulunan 2 daireye de sıçradı.

Yangının büyümesi üzerine vatandaşları binadan tahliye eden polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Yangın, Elazığ Belediyesine ait çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi sonucu, 1,5 saatlik çabanın ardından sündürüldü.

Olayda binanın son katındaki iki dairede, büyük çaplı hasar meydana geldi.

Bu arada, itfaiye ekipleri ile vatandaşlar arasında yangına zamanında ve yeterli müdahale edilemediği gerekçesiyle tartışma yaşandı, polis vatandaşları sakinleştirdi.

Apartman sakinlerinden Kemal Çalbay, evde bayram hazırlığı yaptıkları sırada gelen duman kokusu üzerine, balkona çıktığını ve bu arada yangını fark ettiğini belirtti.

Bunun üzerine hemen itfaiye, sağlık ekibi ve polise haber verdiklerini aktaran Çalbay, ''Çatı katı tutuşmuştu. Her iki taraf yandı, itfaiye ondan sonra geldi. Yangın esnasında çatı katında kimse var mı, yok mu bilmiyorum. Kiracı vardı, bayram dolayısıyla başka yere gitmiş miydi, yoksa evde miydi bilmiyorum ama diğer katların hepsini boşalttılar.'' diye konuştu.

Yorumlar