AP milletvekilleri İdomeni'de

- Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Niedermiüller: - "Buradaki tüm durum insanlık dışı. Burada küçük çocuklar var ve insani koşullara sahip değiller" - "Bu insanlar savaştan kaçıyor biz ise kendilerine daha iyi yaşam koşulları sağlamalıyız, bu insanların doktor ve tercümanlara ihtiyacı olduğu gibi çocukların da daha birçok şeyin yanı sıra eğitime de ihtiyaçları var"

Google Haberlere Abone ol
AP milletvekilleri İdomeni'de

ATİNA (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Peter Niedermiüller, yaklaşık 10 bin sığınmacının yaşadığı Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kampına ilişkin, "Buradaki tüm durum insanlık dışı. Burada küçük çocuklar var ve insani koşullara sahip değiller" dedi.

Niedermüller ile Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesinden bir grup AP milletvekili sığınmacıların durumlarını gözlemlemek üzere geldikleri Yunanistan'da ilk ziyaretlerini İdomeni kasabasına gerçekleştirdi.

Yoğun ilgiyle karşılaşan milletvekillerinin etrafını saran sığınmacılar, yaklaşık 3 aydır konakladıkları bölgede yaşadıkları problemleri dile getirdiler.

"Başka bir kampa değil başka ülkeye", "İnsan hakları nerede" yazılı dövizler taşıyan sığınmacılar, sınırların açılmasına yönelik gösteride bulundu.

Sığınmacıları dinleyen ve notlar alan milletvekilleri ayrıca, İdomeni'de görev yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yetkilileriyle de görüştü.

Daha sonra basına açıklamalarda bulunan Niedermüller, "Bu insanlar savaştan kaçıyor biz ise kendilerine daha iyi bir yaşam ve yaşam koşulları sağlamalıyız, bu insanların doktor ve tercümanlara ihtiyacı olduğu gibi çocukların da daha birçok şeyin yanı sıra eğitime de ihtiyaçları var. Göçmenler Avrupa'ya geliyor ve biz Avrupa halklarının bu insanlara bir gelecek ve ümit vermekle yükümlüyüz" ifadelerini kullandı.

Niedermüller, AB'nin, ortak göçmen politikasına karşı isteksiz kalan ülkeleri cesaretlendirmesi ve daha büyük mali destek sağlanması gerektiğini söyledi.

Kamp koşullarına da değinen Niedermüller, "Buradaki tüm durum insanlık dışı. Burada küçük çocuklar insani koşullara sahip değiller" şeklinde konuştu.

İdomeni'den Midilli'ye gidecek milletvekilleri, ardından Atina'da basın açıklaması yapacak.

Yorumlar