Antrenmanlara kaçak katıldığı judoda, şampiyonluklara uzandı

- Genç erkeklerde milli judocu Bilal Çiloğlu, ilkokul yıllarında elemeleri geçemeyerek takıma alınmasa da kaçak olarak katıldığı antrenmanlarla başladığı judoda, ulusal ve uluslararası derecelere uzanan başarı öyküsüne imza attı - Bilal Çiloğlu: "Okulun judo takımını belirlemek için seçmeler yapılmıştı. Sınıfımızın tamamı mülakatı kazanmıştı ben elendim. Ben de kaçak olarak takıma dahil oldum" - "Milli takımda çalışmalara devam ediyorum. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları"

Google Haberlere Abone ol
Antrenmanlara kaçak katıldığı judoda, şampiyonluklara uzandı


ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Genç Erkekler Judo Milli Takımı'nda yer alan judocu Bilal Çiloğlu, ilkokul yıllarında, okulun judo takımına alınmaması üzerine kaçak olarak başladığı judoda hem milli sporcu oldu hem de ulusal ve uluslararası şampiyonluklara uzandı.

İlkokulda judo takımını belirlemek için yapılan mülakatta başarısız olduğu için elenen milli judocu Bilal Çiloğlu, sınıf arkadaşlarının da desteğiyle oluşturulan takımın antrenmanlarına kaçak olarak katıldı. Bir süre sonra takıma dahil edilen Bilal Çiloğlu, katıldığı şampiyonalarda başarılı sonuçlar aldı.

- Bilal: "Judoya başlama hikayem biraz komik"


Bilal Çiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judoya başlama hikayesinin biraz komik ve ilginç olduğunu ifade etti.

İlkokul yıllarında judoya büyük ilgi duyduğunu ve okul takımı için yapılan seçmelere katıldığını ifade eden Bilal Çiloğlu, "Judo öğretmenimiz, okulun judo takımını belirlemek için seçmeler yapmıştı. Ben de o zamanlar sınıfın iyi sporcularındandım ama sınıfımızın tamamı mülakatı kazanmıştı ben elendim. Judo takımına katılamamanın büyük üzüntüsünü yaşadım. Arkadaşlarım takımla çalışmalara başlamıştı. Aradan birkaç gün geçtikten sonra bana 'takım kalabalık, yoklama almıyorlar sen de antrenmanlara katıl, hoca seni fark etmez' dediler. Ben de kaçak olarak takıma dahil oldum."

Bilal Çiloğlu, bu dönemde gizli gizli takımın arasına karışıp antrenman yapmaya başladığını ve ilk zamanlar hocasının kendisini fark etmediğini sandığını, ancak durumun farklı olduğunu sonradan öğrendiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Sonra öğrendim ki judo hocamız benim takıma gizli girdiğimi fark etmiş ama gururum kırılmasın diye bir şey dememiş. Daha sonra 2010'da Denizli'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda, şampiyon oldum. Judo öğretmenim bu başarımı gördü ve yeteneklerimi fark etti, daha sonra benimle özel ilgilenmeye başladı. Milli takıma seçildim ve iki yıl üst üste yine Türkiye Şampiyonaları'nda şampiyon oldum. Ayrıca Avrupa Şampiyonu oldum. En son gençlerde Avrupa üçüncüsü oldum. Bugünlere kadar geldik. Milli takımda çalışmalara devam ediyorum. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları."

Yorumlar