Antalyalı balıkçı 55 kilogramlık kılıç balığı yakaladı

- Finike ilçesinde yakalanan 2 metre 90 santimetre boyundaki balık, kilogramı 25 liradan satışa çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol
Antalyalı balıkçı 55 kilogramlık kılıç balığı yakaladı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Finike ilçesinde bir balıkçı, çoklu olta takımı ile 2 metre 90 santim boyunda kılıç balığı yakaladı.

Finike ilçesinde 27 yaşındaki Durmuş Körpe tarafından yakalanan 55 kilogramlık balık, 25 liradan satışa sunuldu. Müşteriler, kılıç balığı ile fotoğraf çektirdi.

Körpe, teknesinde tek başına avlanırken çoklu olta takımına kılıç balığının takıldığını belirterek, "Balık yüzeye çıktığında küçük bir korku yaşadım. Kılıç balığı hızlı ve güçlü bir balıktır. Tekneyi devirebilirdi. Olumsuzluk olabilirdi. 10 yıldır denizlerdeyim. Balığı denizde yordum ve sonra tekneye aldım. İki gün sonra kılıç balığında av yasağı başlıyor." dedi.

Körpe, balığı yakaladıktan sonra AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu'yu aradığını dile getirdi.

Körpe'nin haber vermesi üzerine balığın satışa çıkarıldığı balıkçıya gelen Uslu ise balığı görünce çok şaşırdığını ifade etti. Türkiye'de balıkçılığın gelişmesi ve insanların balıkla beslenmesi için çalışmalar yapmaya devam edeceklerine değinen Uslu, "Balıkçılığın bir kanuna ihtiyacı var. Balıkçılarımız av yasaklarına uyuyorlar. Kılıç balığı yumurtasına zarar veren ağlar 10 yıl önce yasaklanmıştı. Körfezde kılıç balığı popülasyonu alınan önlemlerle hızla arttı. Tedbirler sonuç verdi." ifadesini kullandı.

Yorumlar