Antalya'daki Ruslar, Erdoğan'ın Putin'e mektubunu kutladı

- Rus Sanat ve Kültür Derneği üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup göndermesi dolayısıyla kutlama yaptı - Dernek Başkanı Balcı: - "Rusya ve Türkiye arasındaki krizin sona ermesine az kaldı" - "Krizle altı ay geçti, yeter artık. Bence kriz ne kadar çabuk olduysa o kadar da çabuk bitsin"

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki Ruslar, Erdoğan'ın Putin'e mektubunu kutladı

ANTALYA (AA) - Antalya'da yaşayan Ruslar, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizin çözüme yaklaşması nedeniyle kutlama programı düzenlediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e geçen kasım ayında Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili gönderdiği mektupla iki ülke ilişkilerinde normalleşle sinyallerinin alınması Antalya'da yaşayan Ruslarda sevince neden oldu.

Rus Sanat ve Kültür Derneği, üyelerinden gelen yoğun talep üzerine Belek'teki bir otelde "Yeniden Umut ve Dostluk Buluşması" etkinliği düzenlediler. Etkinlikte Rusların, Türkiye ve Rusya bayraklarını birlikte salladıkları görüldü.

Hiphop dans gösterisi ve Rus çocuklarının şiir okumasının ardından, barışı sembolize eden güvercinler ve Türk bayrağı logolu balonlar havaya bırakıldı.

- "Kriz ne kadar çabuk olduysa o kadar da çabuk bitsin"

Dernek Başkanı İrina Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programın bir dostluk ve mutluluk etkinliği olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki krizin sona ermesi için çok beklediklerini ve en sonunda güzel bir haber aldıklarını anlatan Balcı, "Rusya ve Türkiye arasındaki krizin sona ermesine az kaldı. Daha erken tabii ki ama Rus tarafının da cevabını vermesini bekliyoruz. Herhalde bu iş biraz daha sürer ama herkes biliyor ki bahar başladı." diye konuştu.

Balcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e mektup göndermesinin çok güzel bir hareket olduğunun altını çizerek, mektubun iki ülke arasında çok büyük bir mutluluk yaşattığını ifade etti.

İlişkilerin çok çabuk bir şekilde düzeleceğini düşündüğünü vurgulayan Balcı, "Krizle altı ay geçti, yeter artık. Bence kriz ne kadar çabuk olduysa o kadar da çabuk bitsin. Biz o kadar birbirini seviyoruz ki bir gün kapı açılırsa birbirimize koşarız." dedi.

Yorumlar